Måndag Morgon: Silly framöver

Måndag Morgon: Silly framöver

Cupen är i full gång, men Silly Season lever en månad till.

Lund. I kväll spelar Malmö andra matchen i cupen och man gör det inomhus mot Luleå i en match som på förhand känns ganska läskig. Dels på grund ava att vi ibland har en tendens att göra riktigt usla matcher på dålig plastmatta och dels på grund av den ökade skaderisken det pratas om på detta märkliga underlag.

Vi får se hur matchen utvecklar sig, men jag är ganska trygg i att vi nog ändå bör komma därifrån med segern i bagaget. Cupdrömmen kommer förhoppningsvis leva vidare även imorgon.

Annars verkar ju truppbygget gå vidare, även om det sannolikt inte rör sig om några stora förändringar - åtminstone om man ser till värvningar. Spelare ut kan möjligen bli några till om vi hittar köpare. Låt oss kolla igenom lagdelarna.

Målvaktspositionen
Dahlin och Diawara är såklart våra givna kort, och Ellborg är en fin talang som kan backa upp fint om det behövs. Känslan är väl att Dahlin är etta och att det just nu inte kommer ske något vare sig in eller ut.

Backarna
Här har vi släppt iväg en del och en startelva i premiären skulle kunna vara med fyra, för säsongen, nya spelare. Inte otänkbart att vi har Tinnerholm, Cornelius, Eile och Busanello från start - även om jag ser det som sannolikt att Lasse Nielsen är startspelare även i år.
Ut? Här ser det väl inte riktigt ut som om vi är färdiga om vi hade fått välja fritt. Jonas Knudsen uppträder uppenbarligen oerhört proffsigt men det känns väl ändå som att MFF helst hade sett att han hade lämnat. Han verkar dock vilja vänta på sin chans, och jag har inget emot att ha kvar honom. Har sett pigg ut på försäsongen och jag är övertygad om att han är en spelare som är bra för omklädningsrummet.
Sen har vi såklart ryktena med Helander och Jansson. OM vi tänker oss att de vill hem - finns det plats? Vi har tre mittbackar som har visat att de håller + Moisander och Samuel Kotto. Det är inte så att vi direkt har en lucka att fylla. Men det är klart - Jag har också svårt att se att vi skulle säga nej om de vill hem.
Min känsla just nu är att Helander är närmare än Jansson, men vi får se.

Mittfältet
Frågan är väl hur vi kommer hantera Lomotey och även möjligen Siby när han kommer tillbaka om de inte tar några kliv fram i hackordningen. Just nu känns de inte som Rydströms första alternativ. Å andra sidan känns det heller inte som att de lämnar nu.
Överlag känns det väl som att vi har mycket folk men att ingen är direkt nära att lämna just nu.
Till sommaren har vi ovanstående duo som kan komma att hitta nya jaktmarker men kanske också få möjligheter om spelare längre fram i rank lämnar för större äventyr. Hugo Larsson och Sergio Pena är ju exempelvis spelare som skulle kunna lämna om de fortsätter på den inslagna vägen i år.
Det ryktas att vi är ute efter en högerytter fortfarande - och då lär det vara en spelare som är ren klass i så fall. Vi har ändå ganska gott om spelare som kan tänkas aspirera på alla positioner.

Anfallarna
Jag har ju länge pratat om att Buya Turays tunga säsong ifjol var väntad och att jag ville se vad han kan göra i år, men nu verkar det som om hans skalle inte riktigt är på plats. Jag har inte räknat ut honom helt, men börjar tro att han inte spelar i MFF så länge till.
OM han skulle lämna tycker man ju att de vore lämpligt med en ny backup till Kiese Thelin, men kanske lutar Rydström i så fall mer åt att köra någon form av falsk nia och då finns det flera spelare i truppen som skulle kunna fylla så det känns kanske inte som att vi kommer få se mer här.

Summering
Jag tror alltså inte på så många förändringar framöver, men om det blir något så förutsätter jag att det är ren och skär klass som kommer in - en spelare som helt enkelt är för bra för att hållas utanför.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-02-27 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?