Måndag Morgon: Sillygenomgång

Måndag Morgon: Sillygenomgång

En snabb genomgång om vad som kan tänkas hända med laget i sommar.

Lund
Målvakter

Johan Wiland, Fredrik Andersson, Marko Johansson

Här kommer det knappast att hända något. Wiland är vår keeper och lär vara det under ett par säsonger.
Andersson och Johansson ger bra backup.
Svårt att inte drömma lite om Johan Dahlin emellertid....

Backar
Kari Arnason, Carvalho, Rasmus Bengtsson, Franz Brosson, Anton Tinnerholm, Anders Vindheim, Behrang Safari, Pa Konate, Yoshimar Yotun

Här kan det hända en del.
Kari - Bevisade i EM och nu återigen mot AIK att han håller bra klass. Kanske ändå inte den spelförande backen som Allan har tänkt sig att bygga försvaret kring. Kommer ett bud tror jag definitivt att vi kommer överväga det.
Carvalho - Tidigare aktuell för att lånas ut och det är förmodligen inte helt uteslutet om han återigen hamnar på bänken. OM han lånas ut hoppas jag att det inte blir till hemlandet som det har diskuterats. Han behöver inte speltid i sig - Han behöver tränas i vår typ av försvarsspel, inte den sydamerikanska.
Konate - Ryktas vara aktuell för franska ligan och det hade det kanske varit det bästa med tanke på att Safari knappast kommer att hållas utanför laget. Konate har spelat för bra för att petas.
Yotun - Kan vara väldigt nyttig under hösten då han kan användas på många olika sätt. Frågan är dock om han är intresserad av att inte ha en given plats i laget.

Värvningar?
Det blir rimligen bara aktuellt om vi förlorar någon ur startelvan.

Mittfältare
Anders Christiansen, Kofi Enoch Adu, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Vladimir Rodic, Mattias Svanberg

Här kan det också hända en del, men jag anar att det inte gör det.. Men vi tittar på det.
Adu - Alltid aktuell för en flytt, men nu på slutet har det också pratats om en förlängning. Själv hoppas jag innerligt att han stannar. Klass.
Lewicki - Högaktuell för en flytt under de två senaste övergångsfönsterna, men nu är det tystare. Stor potential, men kanske lite oklar formkurva. Stannar förmodligen.
Berget - Poängen har en tendens att komma i klump, men arbetsinsatsen finns alltid där. Borde vara högaktuell för många ligor ute i Europa. Plockar han mycket poäng i sommar kan det gå snabbt. Och bli dyrt!
Eikrem - En av seriens absolut bästa spelare på sin dag, och visst kan han bli aktuell för en ny flytt till Europa. Kan ju emellertid hända att han själv är lite mer fundersam kring vilken klubb det blir.
Rodic - Jag tror fortfarande mycket på Rodic, och är inne på att detta är det "tuffa andra året". Men ett lån hade kanske inte varit fel?

Värvningar?
Även här lär det knappast hända så mycket om vi inte själva förlorar något.

Anfallare
Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Teddy Bergqvist

Kjartansson - Tydligen aktuell för Brighton och om det bara läggs tillräckligt med pengar lär vi inte stoppa en flytt. Det lär dock krävas riktigt bra med pengar för att vi ska överväga att sälja vår storskytt.

Värvningar?
Jag gillar att vi litar på Teddy, men känslan är ändå att vi kanske behöver ett starkare tredjealternativ. Om Mackan-Örn kör fast och vi behöver ett mål är kanske inte Teddy den som löser trådarna. Har vi det offensiva alternativet som kan lösa knutarna från bänken just nu?
Jeremejeff är en mer färdig spelare och kanske går att plocka över redan i sommar.


Slutsats
Jag tror inte det kommer hända så mycket i sommar. Framförallt eftersom vi inte är i ett läge där vi behöver sälja. Vi kommer bara sälja om det är riktigt bra bud - alternativt en spelare vi vill bli av med.
Så jag tror inte man ska hålla andan i väntan på att vi spenderar stora pengar på nyförvärv bara för att vi har ett snyggt banksaldo just nu.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2016-07-18 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????
Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?