Måndag morgon: Ska man oroa sig?

Måndag morgon: Ska man oroa sig?

"Bonke är frisk, Rakip har växlat upp. Men ändå… Lite orolig kan man väl få vara?"

Motala
Måndag morgon. Matchdag.

Senaste matchen mot Kalmar gav tre poäng men också två tunga avbräck i Ola Toivonen och Anders Christiansen. Ola är definitivt inte med mot Örebro ikväll, troligen inte heller AC.

Även om ingen av dem hittills i år har varit outstanding och briljerat på en helt egen så är det två av truppens tyngsta pjäser och säkert två av de namn som Jon Dahl Tomasson i regel bygger sin startelva kring. Ett sådant tapp brukar märkas och om MFF lyckas inkassera tre poäng även ikväll på Behrn Arena så är det imponerande.

Att Malmö FF har seriens bredaste trupp har det hetat länge. Men med dessa två borta plus Lewicki, Dahlin och efter uppehållet har antagligen också Ahmedhodzic försvunnit så återstår en centrallinje med rätt många luckor och frågetecken.

Visst, AC kanske inte är så allvarligt skadad och Dahlin har ju faktiskt kommit så långt att han uppenbarligen är uttagningsbar. Allt är inte nattsvart. Bonke är frisk, Rakip har växlat upp. Men ändå… Lite orolig kan man väl få vara?

Samtidigt, likt förra året, så fort Malmös serieledning visar sig vara något bräcklig… Då kryssar Djurgården och AIK och Hammarby förlorar. Häcken har redan sjunkit djupt ner i bottenträsket och IFK Göteborg spelar 0-0 när de är som bäst. Är det bara Norrköping som vill vinna?

En match kvar innan några veckors tomhet av ältande, längtan och spekulerande…

Framåt Malmö!




   
 

John Börén2021-05-24 08:50:19
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?