Måndag Morgon - So far so good

Måndag Morgon - So far so good

Två matcher och sex poäng och våren har kommit till Skåne. Det kunde vara värre.

Lund.
Det är väl inte så att MFF ser ut som ett självspelande piano direkt, men det hade kanske varit lite mycket att begära så här tidigt.
Å andra sidan har man lyckats göra det viktigaste och faktiskt avgöra matcherna så här långt i allsvenskan och det är ju inte det sämsta.

Även om jag tuggade fradga och kände obehagliga Milosvibbar under större delen av matchen mot BP, så slutade det med en karaktärsbyggande vändning och två fina mål från vår tänkta skyttekung, Isaac Kiese Thelin, och det var lite extra skönt för mig som under hela försäsongen har oroat mig för forwardssituationen.

Jag skall erkänna att jag har tvivlat lite på IKT:s målskytte det senaste året, men hans rörelser och tajming i BP:s straffområde i andra halvlek var av yppersta klass och han var bara en hårsmån från ett äkta hattrick. Även om jag fortfarande tror att vi behöver ha en forward till i truppen är jag tacksam för att Isaac visade denna tvivlaren att han fortfarande är en avgörande kraft i laget.

Med tanke på vilken rivstart Häcken har fått är det extra viktigt att vi fortsätter ta våra poäng även i de matcher där spelet hackar lite och så här långt har det gått vägen.
Djurgården snubblade till mot Sirius igår och jag kan tänka mig att det svider en hel del bland blåränderna, då detta sannolikt blir en säsong då varje poäng i toppstriden blir livsviktig.

För Rydströms blåa pågar gäller det att slipa på detaljerna och fortsätta utvecklas. Än är vi inte spelmässigt på guldnivå, men potentialen finns och vi har gjort det vi måste i allsvenskans så psykologiskt viktiga startmatcher, vilket ger en anings arbetsro för truppen.

Våren är här och MFF har sex poäng på två matcher 2023. Det är väl helt enkelt vad som definierar en Glad Påsk.
Vi tar en match i taget, men - so far so good.

Pontus Kroon2023-04-10 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?