Måndag Morgon - Stiltje, men inte för Georgson

Måndag Morgon - Stiltje, men inte för Georgson

En vecka in i det allsvenska uppehållet och det känns för en gångs skull skönt att få lite lugn och ro.

Ja, normalt sett avskyr jag allsvenska uppehåll och inte minst så långa som det vi tar oss genom nu, men i år känns det lite annorlunda.

Våren var lite väl turbulent för min smak. Skadefrekvensen var bisarr, det kändes som att vi hade femton matcher på den där eländiga betongplasten i södra Stockholm inom loppet av en månad och anspänningen från cupfinalen har knappt släppt ännu, så jag känner mig rätt tacksam över en lång period där spelarna får slicka såren och vi på läktaren får vila nerverna.

Den som dock inte får vila i sommar är sannolikt sportchefen i MFF, Andreas Georgson.
Vårens skadestorm visade att även allsvenskans starkaste trupp behöver förstärkas i sommar om vi skall ha en chans att klara av målen vi satt upp de senaste säsongerna: SM-guld och Europeiskt gruppspel.

Att vi skulle klara det med befintlig trupp tror jag är ett naivt önsketänkande. Utan att på något sätt döma ut våra äldre spelare, jag tror tvärtom att deras rutin kommer att skjuta oss till åtminstone Europa League,behöver de avlastas mer och det är ju de facto så att även några av våra yngre rotationsspelare också är, eller har varit skadade.

Så om jag förstår signalerna rätt har Andreas Georgson redan kavlat upp ärmarna och han jobbar nog ganska intensivt med att täta de hål som visat sig finnas i truppen. Pengar har vi och vi vet också att är det något som ger avkastning på investerade kronor så är det just spel i Europa.

Förhoppningsvis går vi in i nästa fas av säsongen med fräscha, friska pågar som fått chansen att läka och insupa det självförtroende som cuptriumfen gav Malmö FF, men också med lite nytt blod i gänget som utmanar om platser och ger alternativ till Milos Milojevic när det åter blir tätt matchande i samband med CL-kvalmatcherna.

MFF är seedade fram till playoff och vi har således en utomordentlig chans att minst nå Europa League, men vi har både spets och erfarenhet att klara av att återupprepa bragden från i fjol och ta oss till Champions League. Det kommer dock att krävas mycket och man kan nog kallt konstatera att vårens trupp, låt oss säga i början på maj, knappast hade löst den uppgiften.

Nu finns däremot chansen att korrigera, läka och förstärka och jag hoppas att vi förutom truppförstärkningar även tar tillfället i akt att utvärdera träningsupplägget och det skadeförebyggande arbetet, för att i framtiden undvika att hamna i samma kaos som i våras. 

Med alla de resurser och den kompetens Malmö FF har tillgång till förväntar jag mig att man drar lärdom av extrema situationer och utvecklas utifrån det. Vi har gott om tid kvar av säsongen 2022 att visa att vi gjort just det. Under tiden ger jag mina fotbollsnerver en välbehövlig semester.

 

Pontus Kroon2022-06-06 06:34:23
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?