Måndag Morgon - Dumskallarnas triumf

Måndag Morgon - Dumskallarnas triumf

MFF:s kräftgång på planen fortsätter, men det finns ändå tråkigare saker att skriva om.

Trenden att bli kränkt över brinnande föremål är stark i världen, det har vi sett gott om exempel på den senaste tiden.
Igår var det dags igen och denna gången var det AIK-huliganer som hade kommit över en MFF-banderoll, vilken de först triumfatoriskt höll uppochned för att sedan sätta fyr på tygstycket.

Här hade det, i en normal vuxenvärld, tagit slut. Polis och räddningstjänst hade fått göra sitt, genom att släcka elden och gripa de stollar som anser att det är en bra idé att ha en brasa mitt i en folkmassa. Givetvis tog det inte slut där.

MFF:s huliganer, ja vi har gott om dem vi också, svarade enligt "Dumskalleformulär 1A" och började kasta bangers och bengaler. Ut på plan och på in på intilliggande läktarsektioner. På några ögonblick hade de tillresta huliganerna, säkert inte utan stolthet, överträffat steroidbarnen på hemmasidan.

Så fort går det att smutsa ner den vackraste skölden och föreningen i Sverige och så lätt är det tydligen att låta sig provoceras till att utsätta oskyldiga medmänniskor för livsfara. Det är så dumt och det är så tröttsamt att jag och alla andra som skriver spaltmeter om det här börjar få seriöst svårt att hitta ord.

Något måste också sägas om de ordningsvakter som jobbar på arenan. Om de är där för att förhindra upplopp bör de i alla fall göra en liten ansats för att stoppa åtminstone de som tagit sig in på innerplan, men yrkesstoltheten sträckte sig tydligen inte så långt.

Ett gäng maskerade AIK-fåntrattar, varav ett par tydligt otränade och överviktiga kunde med lätthet knuffa undan ett flertal ordningsvakter när de försökte ta sig bort mot sina antagonister i Malmölägret. Ordningsvakterna sträckte sig till att slött vifta lite efter huliganerna, i stället för att försöka göra det de har betalt för. Fullständigt ofattbart.

Jag vet hur lamt AIK som klubb brukar behandla den här typen av idioti, men jag ser att Malmö FF ännu inte har gått ut med något officiellt uttalande.
Det ser jag som positivt just nu.

Som medlem i föreningen litar jag på att MFF har samlat fakta och material om vad som hänt och under måndagen går ut med ett kraftfullt meddelande, riktat mot de lättkränkta ynkryggarna som förstör för alla andra. Det skulle även vara ett budskap som ger oss medlemmar som vill se MFF spela fotboll tillbaka stoltheten vi berövades igår eftermiddag.

Malmö FF har ett gigantiskt försprång ekonomiskt och hittills har det inte gett oss något större försprång på fotbollsplanen. Låt oss hoppas att resurserna i alla fall kan göra något för det gemensamma arbetet med att få säkerhet och trygghet på läktarna.

 

Pontus Kroon2023-07-24 08:43:10
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?