Måndag Morgon - Välbehövlig vila

Måndag Morgon - Välbehövlig vila

Efter en tid av känslomässig bergochdalbana är det dags för ett två veckors speluppehåll för Malmö FF. Det tackar jag för!

Det är måndag och dagen efter ännu en förnedrande förlust i den speciella del av helvetet som kallas Tele2.
Jag vet inte vad det är med denna tvålkopp till arena som gör det så svårt för MFF och jag bryr mig inte heller, jag är bara tacksam för att årets två matcher på fanskapet är över.

Det har varit några oerhört känslomässigt uttömmande veckor. Triumferna och euforin efter matcherna mot Rangers och Ludogorets har blandats med besvikelsens bittra kalk då vi förlorade hemma mot ärkerivalen Blåvitt och plastspecialisterna Bajen. Jag känner mig tömd och sliten som supporter.

I det stora hela är ju allting väldigt bra. Främst långsiktigt med MFF:s totala dominans ekonomiskt med de fördelar det ger, men även i det korta perspektivet ser det bra ut då vi trots allt bara är tre poäng från serieledning. Samtidigt tar de här tråkiga och onödiga förlusterna mot sämre lag på en.

Det är ju ändock så att ju vassare resultat vi presterar internationellt, desto mer kräver vi av laget nationellt och nu har vi fått stå ut med ett par riktigt tradiga smällar inom loppet av ett par veckor, vilket är svårt att bara skaka av sig.

Därför ser jag faktiskt fram emot ett par veckor av lugn och ro.
Ett par veckor där skador kan läkas, heta sinnen kan kylas ned och en strategi kan läggas upp för att försvara SM-guldet samtidigt som vi krigar mot elefanterna i Champions League.

Och för min egen del känns det verkligen som att nerverna behöver detta. De skulle egentligen behöva läggas in på ett bättre spa, men i brist på det så är det gott nog med två veckors speluppehåll. Därefter kommer vi tillbaka med förnyad kraft.

Hösten är vår att dominera, motståndarna skall betvingas och det tjugoandra guldet skall bärgas. Låt oss bara hämta andan först.

Pontus Kroon2021-08-30 07:30:50
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?