Måndag morgon: Var det trean?

Måndag morgon: Var det trean?

Ny vecka, nya europaäventyr. Det är måndag i Malmö igen.

Motala
Måndag morgon och det är semester för mig sedan i fredags. Det brukar ta ett par dagar, någon vecka kanske, innan nedvarvningen verkligen ger sig till känna. Men, redan i lördags eftermiddag vällde den stora avslappningen över mig. På bortaplan, på plastgräs och mot Norrköping. Vem trodde det?

För första gången på länge såg Malmö ut som ett fungerande topplag i över 90 minuter. Offensivt men behärskat, energiskt och kontrollerat. Trotjänarna levererade det som förväntades och de tre färska nyförvärven presterade till och med mer än så. Både Ceesays och Sibys insatser såg lovande ut och Zeidans succé har väl inte undgått någon? Debuten var kanske inte lika storslagen som Guidettis 65 minuter mot Kalmar, men ändå.

Och sommaren bara rullar vidare med ny europamatch redan imorgon. Match i Vilnius och det är svårt att inte minnas 2015 då det begav sig senast. Ett sent frälsande mål från en oväntad vänsterfot och en litauisk speaker som med en lika vädjande som frågande blick höll upp tre fingrar mot oss svenska journalister. Vi nickade tillbaka. Målskytten var nummer tre, Anton Tinnerholm.

Det var i samma match som blott 16-årige match Marko Johansson kastades in efter skada på målvakten Zlatan Azinovic. I det ögonblicket kändes ett avancemang långtifrån självklart. Men försvaret tog ett gemensamt djupt andetag och Marko kunde hålla nollan halvleken ut.

De flesta journalisterna var annars vansinniga på den bristande säkerheten på ”arenan”. Pressrummet inhyste inte bara hårt arbetande svenska nyhetsrapportörer utan också litauiska tobaksnyttjare. Om jag inte har helt fel för mig avvärjde Patrik Jandelin på egen hand ett mindre upplopp på läktaren närmst bortaklacken.

Jag och min kollega Fotbollstanten stod annars för resans stora plump när vi begav oss till fel SAS Radisson Hotel för att möta upp spelartruppen. I gott sällskap ska tilläggas, det var bara Sydsvenskans Max Wiman som tagit fram rätt adress. Efter detta debacle tröstade vi oss med den lokala rätten zepelinas, ett slags gigantiska kroppkakor som var minnesvärda på sitt sätt. Ett besök i ölkällaren Bambalyne rekommenderas också för er som har möjlighet.

Nu är det nytt år, ny sommar med nya resor och nya kval. Hur ovisst, spännande och frustrerande det än kan vara… Passa på och njut.

Framåt Malmö!






 
 

John Börén2022-07-18 08:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?