Måndag morgon: Vi är framme, är vi redo?

Måndag morgon: Vi är framme, är vi redo?

"Lägg undan konspirationsteorierna och ge italienarna en lektion i hur 5 000 malmöiter är mer värda än fem Fiat-miljarder."

Motala.
Måndag morgon och starten på en vecka som många borde känna avundsjuka inför. På lördag ett prestigefyllt toppmöte mot Djurgården med allt vad det innebär. Dessförinnan ett besök från de finare manegerna i den cirkus vi kallar Champions League.

Juventus. Allegri. Chiellini. Kulusevski... Oavsett vad man tycker om den moderna fotbollen och alla miljoner euro som flyttas från den ena redan förmögna fickan till den andra så är tisdagsmatchen en fest. Ett bevis på att det går att nå toppen trots omöjliga odds, en framgång för allt arbete, slit och engagemang som klubben alstrat de senaste två decennierna. En kväll att minnas, en kväll att längta till. En kväll att förbereda och en kväll att ta hand om.

Men, istället har jag lättare att älta en feldömd frispark som nu är två dagar gammal.

Det är dags att skärpa sig. Ja, det är frustrerande när andras tabbar avgör. Det är irriterande när orättvisor inte får konsekvenser. Och visst har man rätt att bli vansinnig när felbeslut riskerar att avgöra matcher, tabeller och säsonger.

Men, samtidigt… Det var fel av Peter Gwargis att sätta foten i bröstet på Marcus Berg, oavsett position på planen. Lagkapten Anders Christiansen ska inte ge sig på andras möbler. Och nej, det är inte korrekt av Felix Beijmo att upphävda offsiden vid en fast situation i 96:e minuten.

Nu gäller det att skippa gnället, prioritera självrannsakan och jobba med det som ligger i egna händer att kunna påverka. Det finns bara stora och viktiga matcher framför oss resten av året, det är väl så vi vill ha det? Vi är precis där vi vill vara, låt oss också hoppas att vi är redo.

Lägg undan konspirationsteorierna och ge italienarna en lektion i hur 5 000 malmöiter är mer värda än fem Fiat-miljarder. Ge i inte varken domarna eller motståndarna chansen att avgöra i slutminuterna, gå för att skaffa större marginaler än så.

Ni vet, ni kan. Vi vet, vi kan.

Vi har veckor framför oss värda att njuta av, veckor som ingen annan i Allsvenskan är i närheten av. Igen. Låt oss göra det absolut bästa av dem.

Framåt Malmö!

 

John Börén2021-09-13 06:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?