Måndag morgon: Vinterland

Måndag morgon: Vinterland

Om man får gapa efter mycket och extra allt…

Motala.
Måndag morgon. Deadline day. Anel till Atalanta, Bengtsson bort och break-a-leg-Brekalo till backlinjen?

Kanske det. Truppen är ännu inte klar men Malmö FFs 2021 är i alla fall igång efter att ha träningsmatchat mot IFK Malmö i fredags.

Så pass rutinerad är jag så att jag inser att det inte är lönt att ge sig på några djupare analyser efter 2-2 mot ett division ett-lag i slutet av januari månad. Men jag kan erkänna att möjligheten att kunna ta del av alla felpass, ovana aktioner och vilsna löpningar via tv:n är en ren lyx.  Det är inte så längesedan som Himmelriket lade kraft och köldskador på direktrapporter från dessa upptakter, via telefoner från sidlinjen och en tapper tangentbordstolkare någonstans i inne i värmen.
 
Om man får gapa efter mycket och extra allt… Tänk om de allsvenska lagen kunde gemensamt koncentrera sin försäsong till helgförmiddagar? Är det inte dags att bryta Vinterstudions monopol på passiv morgonunderhållning? Ska enda alternativet för alltid fortsätta vara lottskrapande i grannkanalen?

Fler än jag har nog vissa problem med att sälja in en relativt oviktig kraftmätning som huvudingrediensen i ett fredagsmys till övriga medlemmar i hushållet. Alla ser inte lika gärna ett malmöitiskt lokalderby som svar på den populära frågan ”Vart är vi på väg”?

Så, tänk er en frostig vinterlördag… Scones, juice, bacon, ägg och en direktsänd fotbollsmatch mellan två inhemska klubbar innan resten av dagen kickar igång. Kan det bli mer hemtrevligt? Kan tänka mig att många skulle uppskatta det... Innerst inne kanske också André Pops.

Bara en tanke som jag bjuder på…

Framåt Malmö!   

 




 

John Börén2021-02-01 06:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?