Måndag morgon: Zlatan, en Ultimate Warrior?

Måndag morgon: Zlatan, en Ultimate Warrior?

"PR-maskinen Zlatan har alltid satt sina egna regler. Och folk, inte minst jag, har ofta både fascinerats av och gillat hans kompromisslösa strävan att hävda sig själv."

Ännu en vecka av undantagstillstånd, ännu en vecka av friska vindar och vårkänslor som får trängas i en kalender fulltecknad av inställda evenemang och omkullkastade rutiner.
 
Oron över folkhälsan är intakt, medan saknaden och abstinensen från den vanliga vardagen stiger. Inga resor, inga besök och ingen Allsvenska. Inget att fira, inget att bearbeta, inget att prata om varken i fikarum eller på diskussionsforum. Ända tills i fredags förmiddag. Vad i hela friden var det där egentligen?
 
Ska vi ta det positiva först? Zlatan Ibrahimovic gjorde mål på IK Frej. Kul för honom.
 
Men resten… Först det måttligt smakfulla i att gå runt folkhälsomyndighetens restriktioner där seniormatcher inte tillåts i någon slags tro om att internmatcher är något helt annat och sprida det i en professionell livesändning.

PR-maskinen Zlatan har alltid satt sina egna regler. Och folk, inte minst jag, har ofta både fascinerats av och gillat hans kompromisslösa strävan att hävda sig själv. Men detta var ju bara trams. Malmö har blåst honom. Han har inte varit välkommen i Malmö. I Malmö finns ingen tacksamhet för vad han gjort för staden och MFF.
 
Kom igen, det här var bara för dumt. Nästan som i amerikansk wrestling där superstjärnorna då och då måste iscensätta teatrala konflikter mellan varandra för att kittla publikens intresse.    
 
Många gånger de senaste 20 åren har det gått att läsa om hur Ibrahimovic behöver en fiende för att tagga till. Det är därför han gett sig på färöiska motspelare, damlandslag och en hel del journalister genom åren. Det här senaste försöket, att det nu är han mot Malmö föll platt.
 
Lycka till i Hammarby, Zlatan. Men en ännu större lyckönskning till Stefan Billborn och Jesper Jansson som eventuellt ska hantera cirkusen kring ett av idrottsvärldens största namn och superegon.   
 
Framåt Malmö!

John Börén2020-04-27 09:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?