Marcus Antonsson lämnar MFF

Marcus Antonsson lämnar MFF

Med ett år kvar på kontraktet med Malmö FF lämnar Marcus Antonsson på en säsongslång utlåning till Halmstad BK.

I och med värvningen/lånet av Antonio Colak kom dagens besked att Marcus Antonsson lämnar Malmö FF inte som någon större överraskning. Redan förra året i konkurrens med Isaac Kiese Thelin visade tränare Jon Dahl Tomasson att hallänningen inte är hans förstaval på platsen som spets i anfallet. Då lämnade Marcus på lån till norska Stabaek.

I år var han tillbaka med uttalade förhoppningar om mer speltid och ökad målproduktion. I de första matcherna på försäsongen gjorde han också några mål, men då från en ytterposition. När Svenska Cupen startade fick han så slutligen chansen som nia, och resultatet blev ett mål på tre matcher (mot HBK). Och sen, i lördags, dök alltså tysk-kroaten Colak upp och Antonsson själv förstod nog att hans chanser till kontinuerlig speltid var ringa framöver.

Nu lämnar han för en säsongslång utlång till just nämnda Halmstad BK, där han en gång slog igenom.

Han säger i ett pressmeddelande att åren i MFF har varit de bästa i hans karriär, framför allt hösten 2018. Och lägger till:
– Jag har funderat noga över detta. På många sätt hade jag gärna stannat här i Malmö men jag känner helt enkelt att jag har större chans till kontinuerlig speltid i Halmstad. Jag är i en fas i min karriär då jag behöver det och det har hela tiden funnits en förståelse från klubben och tränaren kring det. Så det är inga hard feelings över huvud taget.

Marcus kontrakt med MFF löper över den här säsongen, och detta var nog det sista vi såg av honom. Daniel Andersson säger visserligen att klubben noga kommer följa Marcus i år, och att en utvärdering kommer att göras utifrån detta. Men det är med största sannolikhet mer av ett vänligt farväl att säga så än en reell möjlighet till ytterligare tid i MFF för Marcus.

Himmelriket minns framför allt målet i Istanbul, som var värt många miljoner till klubbkassan, och en alltid trevlig person att ha att göra med. Tack för den här tiden, Marcus, och ett stort lycka till i din fortsatta karriär (om än inte mot MFF i årets serie)!

Magnus Johansson2021-03-11 11:46:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?