-
-

Mardrömmen fortsätter - och blir värre
Kalle Björklund till höger gjorde Hammarbys mål. Totte Nyman hade några halvchanser, men blev mållös.

Det var en jämn match, men IFK Norrköping tog över helt mot slutet och skapade en mängd chanser. Blev det seger för det? Nej. Blev det poäng? Nej. IFK förlorade igen, och det var på ett ännu mer smärtsamt sätt än tidigare.

Känslan inför IFK Norrköpings hemmamatch mot Hammarby IF var att en seger krävdes för att det skulle finnas någon guldchans kvar. Sju poängs serieledning hade ju förvandlats till sex poängs avstånd uppåt.

Peking hade också en uppåtgående form – prestationsmässigt. Borta mot Helsingborg var insatsen någorlunda bra, men marginalerna var lite på fel sida och det blev förlust.

Att formkurvan går år rätt håll syntes – märkligt nog – även mot Hammarby. Inledningen var jämn. Båda lagen pressade högt och spelade med mycket tålamod. Det blev inte mycket lägen.

En bit in i första halvlek fick dock Kalle Björklund (lika snabb som farsan) in 1-0. Hammarby skapade några ytterligare lägen, men IFK tog över. Linus Wahlqvist fick ett stolpskott och IFK hade även en del distansskott, dock inte särskilt farligt. Bajen gick till pausvila med ledning.

I andra halvlek kom gästande Hammarby ut som det bättre laget. Pontus Almqvist kom in istället för Ishaq Abdulrazaq, men IFK var nedtryckta. Dock lyckades just inbytte Pontus Almqvist rycka sig loss i straffområdet. Han blev dock lite dragen i armen och domaren pekade på straffpunkten. Lars Krogh Gerson placerade in straffen fint och IFK var inne i matchen igen.

Det var fortsättningsvis ganska jämnt, men en stund in i andra halvlek tog Hammarby över. De hade mycket bollinnehav och tryckte ner hemmalaget. Dock kom de inte till särskilt många lägen. Den bästa var en nick i ribban efter en fast situation.

IFK Norrköping bytte först in Castegren och Isak Bergmann Johannesson (Wahlqvist och Haksabanovic ut). Sedan ersattes Eric Smith och Alexander Fransson av Blomqvist och Levi. IFK-bytena gjorde att de fick ny energi och matchen ändrade helt karaktär.

IFK Norrköping hade helt plötsligt mer energi och bättre spel. De skapade fler lägen än Hammarby lyckades med under deras spelmässiga övertag. Bland annat var det ett skott i ribban av Bergmann Johannesson och ett friläge för Pontus Almqvist.

Sista fem minuterna flyttade IFK upp positionerna ännu mer och det kändes som att ett ledningsmål låg i luften.

Så var det också. Ett ledningsmål låg i luften, men inte i den riktning man trodde. För precis i slutet fick Jonathan Levi chansen att slå ett inlägg, men istället dribblade han bort sig. Hammarby fick inspark och chansen att flytta fram positionerna. Det gjorde de också, vann en frispark på mittplan och några sekunder senare stod det plötsligt 2-1 till Hammarby.

Ridå. Både för matchen och troligtvis även för en guldstrid. Nio poäng upp och IFK har på bara någon vecka förvandlats till ett mittenlag.