Marko Johansson lämnar Malmö FF
Tack för allt och lycka till Marko!

Marko Johansson lämnar Malmö FF

Efter start som fyraåring i fotbollsskolan och arton år i föreningen lämnar Marko Johansson Malmö FF för spel i tyska Hamburger SV.

Det är vemodigt både för Marko och Malmö FF, men då chansen uppenbarade sig för en utlandsflytt till klassiska HSV vill inte MFF stå i vägen och igår blev affären klar.
Marko som har varit i MFF sedan barnsben debuterade i A-laget redan som 16-åring i CL-kvalet mot Zalgiris Vilnius där han höll nollan och blev den näst yngste målvakten i en Champions League-match någonsin.

Förra sommaren blixtinkallades han hem till moderklubben från ett låneavtal med Mjällby då Johan Dahlin skadat sig och Marko stod sedan alla matcher under hösten och var i högsta grad en bidragande faktor till att MFF sedermera vann sitt tjugoförsta SM-guld.

Malmö FF kommer enligt sportchef Daniel Andersson följa Markos öden och äventyr i utlandet och kanske kommer Marko hem en dag och avslutar sin karriär i MFF. Att kärleken är ömsesidig visade Marko med ett känslosamt öppet brev till klubben och supportrarna vilket publicerades på mff.se och som ni kan läsa här:
https://www.mff.se/en-avskedshalsning-fran-marko-johansson/

Himmelriket tackar Marko för guldinsatserna förra säsongen och för alla andra matcher han gjort för föreningen, du är för alltid en av oss.

Stort lycka till Marko och kör så det ryker i Hamburg!

Pontus Kroon2021-08-12 04:55:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?