Grimsta IP, 2022-02-28 19:00

Sollentuna FF - IFK Norrköping

Matchdag 2 av 3 - Tidig måstematch

Matchdag 2 av 3 - Tidig måstematch

Måndagskvällen bjuder på cupspel för IFK Norrköping som tar bussen till Stockholm, närmare bestämt Grimsta IP. Hur vi än vrider på tabellen anser jag att detta är en måstematch (mer eller mindre). Tre poäng ska in på kontot så att läget är gynnsamt för avancemang från gruppen.

För motståndet står Sollentuna som huserar i Ettan. Laget gör sin sjätte säsong i serien och har med framgång etablerat sig som ett lag på övre halvan i serien. Efter en stark försäsong med segrar över AIK och Västerås, och nu senast en uddamålsförlust mot Varberg i cupen så måste IFK såklart vara påkopplade till 100%, annars blir det nog kämpigt för våra kamrater.


Vad förväntar man sig av kvällens match? Mer än förhoppningen om tre sköna poäng. Enligt Norling (till NT) så är det viktigaste att vinna kvällens match, inte så mycket fokus på hur spelet ser ut. Norling menar att man måste göra det som krävs för att nå avancemang.
 
Personligen vill jag också se ett gäng spelare faktiskt höja sig från matchen mot Öster. Möjligen kan Norlings kommentarer bringa lite riv i spelarna, något jag personligen tycktes saknas mot Öster över 90 minuter. 

Läget i truppen
Sen senaste matchen har det blivit förändringar i truppen, både när det gäller skador och nyförvärv.
 
Enligt IFK:s sportsliga ledning är Sam borträknad från lagets framtidsplaner då han inom kort lär lämna för Kina. Det fick IFK att agera med ett femte nyförvärv - Eman Markovic. Enligt spelaren själv är han en "nummer tio" sett till favoritposition. Om han är tillgänglig redan till kvällens match det återstår och se. Jag har i skrivandets stund inga uppgifter kring detta.
 
För mer silly-nyheter läser du vår silly-tråd.
 
Ser man till skadeläget i truppen börjar det ljusna, även om Agardius utgick skadad mot Öster.
Klart är det att spelarna som missar kvällens match är: Agardius, Binaku samt Tellgren, den sistnämnda är på landslagsuppdrag med p17-landslaget. I övrigt ska Khazeni vara tillbaka i full träning men det finns ett litet frågetecken om man vill chansa med spelaren till kvällens match. 

Läget i gruppen
IFK placerar sig på en andraplats i grupp G med en poäng. Varberg leder gruppen och spelar även dom ikväll mot Öster (3:e plats). Sist i gruppen är Sollentuna med noll poäng. Det är många minuter fotboll kvar att spela. Men man måste ha med dig att det endast är gruppettan som får spela vidare i ett slutspel. IFK avslutar hemma mot den allsvenska kollegan Varberg.



Mot kvarten! Mot tre poäng!

Matchen spelas på Grimsta IP med start kl. 19:00. För er som inte tar milen upp till Stockholm så visas matchen på Cmore med sändningsstart 18:55.
 
 


 

 
 
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-02-28 10:35:17
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås