Tele2 Arena, 2022-06-26 15:00

Hammarby - Häcken
2 - 2

Hammarby med kryss efter tvåmålsunderläge

Hammarby med kryss efter tvåmålsunderläge

Första tredjedelen av Allsvenskan spelad. Ett sommaruppehåll där vi hunnit med landslagsdebuter, midsommarfirande och försäljningar av både Williot Swedberg och Mayckel Lahdo. Nu var det dags för omstart och på andra sidan stod Allsvenska serieledarna BK Häcken i vad som skulle bli en svettig eftermiddag.

Värmeböljan var ett faktum när spelarna steg ut på Tele 2 Arena, solen i zenit och termometern på 29 grader celsius. De som inte hängt med på transfermarknaden i sommar började nog undra om det var solsting som drabbat dem när Ludwigsson bildade anfallstrio med Trawally och Collander. Martí valde därmed att bänka Selmani som haft en tuff vår rent poängmässigt.

Bortalaget och tillika serieledarna tog tag i taktpinnen inledningsvis och trillade runt bollen medan Hammarby fick kämpa för att få tag på den. När man väl lyckades så gick det långsamt. Trawally försökte dribbla och utmana, Ludwigson gnetade på och firma Bojanic/Besara testade från avstånd. Resultaten var gång på gång detsamma. Hörna. Efter första vätskepausen böljade spelet fram och tillbaka där båda riktningarna men det var Hammarby som hade det vassaste chanserna. I andra riktning hade Häcken kanske ännu svårare att komma till avslut. Kurtulus och Fenger markerade skyttekung Jeremejeff på hårdaste möjliga vis. 

Första halvlek slutade mållös men det var två lag som ville framåt. Skulle man lyckas ställa in siktet bättre till andra?

Spelet fortsatte att bölja utan att underhålla med två lag som hade svårt att komma till avslut. I den 58:e matchminuten var det dags för Häckens skyttekung att presentera sig på Tele 2 Arena. Efter ett snyggt passningsspel sågade man sig igenom och inbytte Totland kunde servera Jeremejeff som tryckte in 1- 0. Ett tungt mål för Hammarby som inte blev lättare när succéförvöärvet Mikkel Rygaard petade in 2-0 i öppet mål efter att försvaret stått och sovit på bortre stolpen. Uppförsbacke med två mål mot noll och 30 minuter kvar var vad som väntade Hammarby.

Hemmalaget bytte in Selmani och Andersen i ett försök att etablera tryck medans Häcken allt mer fokuserade på kontringar tack vare fräsha ben på snabbe Blair Turgot. Hammarby försökte och försökte men mäktade inte med att bryta ned bortalagets försvar. när Jehaze slog hörna nummer elva i ordningen lyckades också Trawally nå högst och fick se bollen trilla in i mål. Kul för Steve och nu var det match av det hela. Med tio minuter kvar på klockan gjorde motståndarlaget sitt yttersta för att stoppa Hammarbys momentum men i den 88:e var det dags igen. Hammarby med en hörnvariant som hamnade hos Jeahze som kunde raka in kviteringen med vänsterfoten. Trycket fortsatte för Hammarbys del innan dommaren valde att blåsa av matchen i den 98:e matchminuten med slutresultatet 2-2.
 
På presskonferensen berättar Martí att Trawally  kommer att bli viktig framöver och vi fick se delar av det han kan tillföra i dagens match. Han berättar också att han är kritiskt ställd till att man inte lyckas förvalta de "nästan-lägen" man skapar, men påpekar också att man gjort näst flest mål i ligan hittills. 

- We are gonna peform even better second half of the season

Resultatet innebär fortsatt serieledning för Häcken som går upp på 24 poäng medan Hammarby ligger kvar på tredje (Djurgården kan gå om vid vinst mot Sundsvall i eftermiddag).





 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-06-26 17:50:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!