Nationalarenan, Friends Arena, 2022-08-28 15:00

AIK - Hammarby
2 - 2

Matchrapport aik-Hammarby

En match med mycket känslor, både på läktaren och på planen. Det sägs att en match mellan två lag som behöver vinna brukar sluta oavgjort och det var precis vad som hände denna regniga söndagseftermiddag i Solna.

Ett Hammarby som trots massivt bollinnehav inte lyckades få med sig 3 poäng från solna.
Det hann knappt gå två minuter innan AIK lyckades överlista vårt försvar som annars brukar vara så ramstarkt. Ett litet missförstånd mellan Alper Demirol och Mads Fenger gjorde  att John Guidetti hittade en yta precis utanför straffområdet och Guidetti gjorde inga misstag utan placerade in bollen bakom en chanslös Davor.

Mål förändrar matcher brukar experter och andra tyckare säga, i den här matchen var det verkligen så. AIK kunde för det mesta ligga rätt i sitt defensiva försvarsspel medan Bajen frenetiskt slog slarviga passningar. Några chanser delades dock ut mellan lagen, Bojanic lyckades få ett dubbelläge som hade kunnat resultera i mål men aiks försvarare och målvakt stod i vägen den gången, AIK försvarade som sagt lågt men i den 37 minuten bestämde sig gnaget för att gå högt i sitt presspel. Hammarby lyckades från backlinjen slå ut den här pressen och bollen gick efter att bollen i princip vidrört varenda grönvit spelare till Nahir Besara som snyggt placerade in bollen framför Bajenklacken.

När domaren blåste av för halvtidspaus var känslan hos mig och säkerligen hos många andra bajare att detta vinner vi om vi bara lyckas komma upp i nivå i andra halvlek. Denna känsla skulle dock få ett abrupt slut efter bara 1 minut in i den andra halvleken, slarv ännu en gång och Stefanelli lyckades med hjälp av en touch på Jeahze ben överlistade Davor och ännu en gång hade vi satt oss i en tuff uppförsbacke.

Bajen såg lite skärrade ut under en 10-minuters period men lyckades så sakteliga äta sig in i matchen igen, Darijan Bojanic som gjorde en fin insats hittade en fin genomskärare till Veton Berisha som visade ännu en gång att han är värd varenda krona av de 16 miljonerna det rapporterades att han kostade oss.

2-2 men det kändes som att inget av lagen var nöjda med en poäng, Bajen försökte med hjälp av ett stort bollinnehav skapa vassa chanser men det ville sig inte riktigt trots att Besara hade en vass frispark som var värd ett bättre öde.

Överlag var det en jämn match där den delade poängen symboliserade matchen i mångt och mycket, trots ett betydande bollinnehav för Bajen skapade lagen ungefär lika många lägen. Det vi kan ta med oss från matchen är att vi lyckades ta med oss en poäng från en erkänd tuff bortamatch där vi var i underläge två gånger och dessutom inte kom upp i vår högsta nivå. Däremot måste vi jobba bort våra defensiva misstag, det höll på oss kosta oss en poäng idag och det håller inte om vi gå för SM-guldet.