Matchrapport: BK Häcken - Malmö FF: 0-1
Vi vann... Igen.

Sydliga vindar drog in över västkusten och den ljusblåa himmeln med skinande sol gladdes åt denna vackra kväll när det var dags för Malmö att möta Häcken på Hisingen. Serieledningen utökades och nu ligger ''Peking'' 6 poäng bakom efter 14 omgångar.

Trots en negativ statistik mot Häcken så gick Malmö naturligtvis in som favoriter, är man bäst så är det en självklarhet att vara favorit även på bortaplan.

Redan innan avspark var Malmöklacken igång och ''Vi följer vårt blåa lag'' ekade över ön. Häcken stod för avsparken och deras målvakt hade solen i ögonen hela första halvleken, det var nog inte det värsta för Peter Abrahamsson med tanke på Malmöklacken som sjöng för full hals och hejade fram sina hjältar.

Båda lagen inledde matchen med hög press, ett par halvlyckade inlägg från Malmös del kunde bevittnas och ''di blåe'' fick sin första hörna redan i femte minuten. Pa Konate var som en duracellkanin på kanten, hjälpte till i offensiven samtidigt som han jobbade hemåt.

Tempot var högt, Häcken anföll men kunde inte riktigt komma till avslut. Cibicki hade matchens första riktiga läge i den nionde minuten men skottet gick utanför. Strax därefter hade Häckens Paulinho ett skott i ribban och redan den första kvarten kunde man se att båda lagen gick in för en vinst.

?Yotun blev varnad i matchminut 13 efter en hög spark som träffade Nasiru Mohammed i ansiktet varpå den sistnämnde byttes ut strax efteråt, Irandust tog plats på planen istället.

19-årige Irandust hade sin chans att ge Häcken ledningen redan efter en minut på planen men skottet gick över målet. Två minuter senare var det dags för bortalaget och klacken att jubla, Jeremejeff gör 0-1 tack vare fint spel genom Christiansen och hans framspelning.

Ett par minuter efter målet från gästerna var det dags för Häcken att bevisa vad de hade att ge framåt, farligt skott men det passerar inte Wiland och Malmö fortsatte att ha bollinnehavet. Chanserna uteblev inte denna afton men inget av lagen imponerade särskilt och halvleken började närma sig slutet.

Safari ådrog sig en befarad skada och Denis Hadzikunic ersatte, fjärdedomaren visade 5 minuters stopptid på tavlan, Tinnerholm drog ett skott över målet, Malmö fick hörna i minut 50 och hela hemmalaget fanns i straffområdet för att hindra gästerna från att utöka sin ledning. Domaren blåste i sin pipa och båda lagen lämnade planen, Häcken med hoppet kvar och Malmö med en skön ledning.

Förutom onödigt många bolltapp från Malmös sida centralt, var laget bättre. Cibicki sprang ofta ner och hämtade bollar vilket kan vara en nackdel för hans otur och Svanberg som fick chansen från start idag slet hårt, riktigt bra spel från hans sida idag. Christiansen och Lewicki var dock helt klart bäst på plan, trygga passningar och fokuset bidrog till att man kunde ta ledningen samt behålla den halvleken ut.

I andra halvlek var det dags för Malmö att ta hand om avsparken och Wiland fick solen i ögonen. Men vad gör det när han hade Sveriges bästa supportrar i ryggen?

Malmö inledde även denna halvlek bäst, Cibicki var framme ännu en gång i inledningen men bollen ville inte in.

Häcken fortsatte kämpa, mycket löpningar på kanten och några inlägg som hamnade i famnen på Wiland var det närmaste de kom en kvittering. Matchtempot sänktes och Malmö verkade nöja sig med Häckens dåliga avslut.

Christiansen stod för trygga passningar och var väldigt fokuserad, Lewicki likaså vilket bidrog starkt till att gästerna behöll ledningen, även bollförlusterna minskade jämfört med den första halvleken. Christiansen skulle förutom assisten få ett gult kort i minut 57, då han och Egzon Binaku rök ihop.

Alexander Farnerud stod för en vacker nedtagning men skottet gick strax utanför Wilands högra stolpe. Svanberg stod för många fina passningar framåt men Malmö kunde inte riktigt få till några bra avslut, istället blev det hörnor, som tyvärr inte var så lyckade.

Häcken stod för en bättre halvlek och Paulinho släppte bollen till Chisom Egbuchunam som gick strax utanför. Malmö verkade ha siktet inställt på att stänga matchen med en ledning i ryggen. Tinnerholm var väldigt aktiv i anfallen precis som Konate men inte heller han kunde skapa något särskilt.

De tjugo sista minuterna var hemmalaget absolut farligast, anföll mer och hade bollinnehavet. De dröjde till minut 79 innan något farligt läge skedde, då Wiland, stabil och trygg som vanligt, plockar ner ett fint skott. Cibicki ville verkligen göra mål och visa att han är värd en startplats, först sköt han en frispark som styrdes ut till hörna av hemmalaget, sedan ett fint skott i minut 84. Bollen ville inte in och istället var Häcken det laget som höll i taktpinnen.

Wiland fick en smäll i slutminuterna och blev kvar på marken, läkarteamet sprang in men det var ingen större fara.

En minut innan den ordinarie matchtiden var slut blev det irriterat, Andreas Christiansen blev neddragen strax utanför straffområdet av Egzon Binaku som fick sitt andra gula kort och därmed lämnade planen. Erik Friberg ville inte vara sämre och även han fick syna sitt andra gula kort.

Yotun tog hand om frisparken som gick över, domaren la till 2 minuter men matchen spelades till minut 95, Häcken fick hörna, målvakten följde med upp och drog en volley över. Bra försök men det räckte inte.

Sveriges bästa lag fick med sig 3 poäng och solen log glatt över Hisingen. Uddamålsvinst denna gång och Malmö är fortsatt obesegrade i Göteborg för denna säsongen.