Matchrapport: Djurgårdens IF - Halmstads BK

Djurgårdens IF mötte under den kalla lördagskvällen Halmstads BK på hemmaplan. En halvdan insats från hemmalaget räckte till tre poäng och Djurgården fortsätter vara inblandade i guldstriden. Här är vår matchrapport.

Djurgårdens IF kom till matchen på Tele2 arena med hopp om att hålla sig kvar i den Allsvenska toppstriden. I laget var den defensiva mittfältaren Rasmus Schuller tillbaka efter avstängning, Aleksandr Vasyutin fick fortsatt förtroende i mål och Jesper Löfgren ersatte avstängda Hjalmar Ekdal på mittbackspositionen.

En trevande första halvlek
Halmstads BK inledde matchen bra med sin stabila defensiv som tidigare i år har stoppat flertalet topplag från att göra mål. För trots att Djurgården inledningsvis enkelt tog sig upp på bortalagets planhalva, så hade hemmalaget svårt att skapa riktiga målchanser. Istället var det Halmstad som kändes farligast med flertalet halvfarliga inlägg.

Efter cirka tio minuter spelade började även Halmstad ta sig upp på Djurgårdens planhalva allt enklare.

Det var även Halmstad som skulle skapa matchens första riktiga målchans. Chansen kom efter cirka en kvart spelad efter att Joel Asoro fått ett skott på handen. Det innebar ett farligt frisparksläge för bortalaget. Men trots att frisparken var välplacerad i bortre hörnet, lyckades Vasyutin styra ut skottet till en hörna.

I den 35:e minuten skulle hemmalaget få matchens nästa farliga målchans. Radetinac hittade in till Magnus Eriksson som löpte in i straffområdet. Han i sin tur slog en boll snett inåt bakåt till Asoro som fick ett skottläge bara ett par meter från mål, men skottet gick utanför.

Resterande av halvleken fortsatte vara relativt stängd. Djurgården hade mycket boll men hade svårt att hitta in till spelare i boxen.

En bättre andra halvlek
I andra halvlek tog Djurgården tag i taktpinnen allt mer och Halmstad fick mest fokusera på att försvara. Den största skillnaden från första halvlek var att Djurgården vann allt fler andrabollar, där framförallt Rasmus Schuller stack ut i positiv bemärkelse.

Men efter tio minuter spelade lyckades bortalaget skapa en farlig omställning mot Djurgården. Men det resulterade endast i ett långskott som gick utanför.

Istället fortsatte Djurgården trycka ner motståndarna allt mer.

Djurgården kom mest till inläggslägen, som blev ofarliga då Asoro kändes för liten mot Halmstads mittbackar. Därför valde Djurgårdstränarna att göra ett byte efter timmen spelad. Långt ner i frysboxen hittade de en stor och stark anfallare vid namn Emir Kujovic.

Bara en kvart senare lyckades Magnus Eriksson hitta in med ett inlägg in i boxen mot just Kujovic. Men inlägget gick förbi anfallaren och träffade istället Chilufya som var fri på bortre stolpen. Han lyckades i sin tur slänga sig och styra in bollen till 1-0 för hemmalaget.

Efter det försökte Halmstad kvittera men kom egentligen inte närmare än ett skott som Vasyutin räddade, som dessutom var offside.

Det var ingen vacker skönfotboll från hemmalaget. Men det struntar nog alla i Djurgårdsfamiljen i då det blev tre poäng och drömmen om guld lever vidare.