Karlslund Arena, 2021-08-18 18:30

Karlslunds IF HFK - Djurgården
0 - 4

Matchrapport: Karlslunds IF - Djurgårdens IF

Djurgården vann planenligt mot Karlslund med 0-4 och är klara för Svenska Cupens gruppspel till våren.

Stor rotation i startelvan
Djurgården åkte till Örebro för möte med Karlslund för att bli ett av dom 32 lag som gör upp i Svenska Cupen 2022. Ett uppdrag Djurgården skulle klara utan några stora bekymmer.

Som man anade på förhand så var det en stor rotation i startelvan. Jesper Nyholm fick kliva ut som vänsterback, Curtis Edwards och Emanuel Banda bildade mittfält tillsammans med kapten Eriksson och Albion Ademi och Kujovic fick chansen på topp med Haris Radetinac
Noterbart var även att Kofi Asare var med i truppen efter flera fina insatser i U-21 och U-19.

Stabil första halvlek
Djurgården inledde matchen med stort bollinnehav och tog direkt tag i taktpinnen i matchen. Det skapades några halvchanser men första stora läget och målet kom i 17:e minuten när Albion Ademi gör 0-1 efter ett fint inlägg från höger av Magnus Eriksson och Ademi trycker in bollen på volley vid första stolpen.

I den 22:a minuten slår Magnus Eriksson till med ytterligare ett fint inspel och Hjalmar Ekdal som hängt kvar i straffområdet efter en frispark, stöter in bollen till 0-2.

Djurgården fortsätter styra och ställa, Karlslund sticker endast upp i ett par halv farliga kontringar men där avsluten inte är av några större problem för kvällens målvakt Tommi Vaiho.

I den 40:e placerings nickar Hjalmar Ekdal in sitt andra mål i matchen efter inlägg från höger denna gång från Radetinac.

Dubbelbyte till andra halvlek
Inför den andra halvleken gjorde Djurgården ett dubbelbyte Melker Jonsson klev in i stället för Magnus Eriksson. Vilket gjorde att Hjalmar Ekdal flyttades upp på mittfältet och Jesper Nyholm fick kliva in på sin ordinarie mittbacks position. Det andra bytet var Haris Radetinac som klev av och in kom den upp snackade Kofi Asare.

Andra halvlek fortsätter som den första sluta. Stort bollinnehav för Djurgården och Karlslund har inte mycket att sätta emot.

I den 59:e minuten slår Banda ett fint inlägg till en helt omarkerad Ademi som enkelt kan nicka in sitt andra mål i matchen och 0-4 är ett faktum.

Utöver Ademis 0-4 mål är andra halvlek väldigt chansfattig och Djurgården kontrollerar matchen man skapar inga högkvalitativa målchanser.

Matchen slutar just 0-4 och Djurgården avancerar till Svenska Cupens gruppspel.

Nästa match spelas på måndag hemma mot Mjällby.