Matchrapport: Djurgårdens IF - Lilleström SK
Gustav Wikheim gjorde sin debut och visade på snabba fötter och ett fint inläggspel.

I Djurgårdens IF:s genrep inför Svenska Cupen tog de emot norska Lilleström hemma på Tele2 arena. En ojämn insats av hemmalaget räckte till en 1-0-vinst. Här är Forum1891:s sammanfattning av matchen.

Djurgårdens IF tog emot norska laget Lilleström SK hemma på Tele2 arena. Matchen var Blårändernas sista träningsmatch inför cupspelet som börjar redan nästa lördag.
Lilleström spelar i den norska högstaligan och slutade förra säsongen på en fjärdeplacering, vilket är en placering bättre än Rosenborgs BK som DIF besegrade med 2-1 i sin senaste träningsmatch.

Förutom Curtis Edwards, Albion Ademi och Aleksandr Vasyutin som var borta på grund av sjukdom, så var resterande spelare tillgängliga för spel.

Väldigt bra första halvlek
De första tio minuterna av matchen bestod mest av spel på mittplan. Men efter en misslyckad hörna av hemmalaget lyckades norrmännen komma till ett bra kontringsläge, två mot en. Men nyförvärvet Piotr Johansson lyckades springa ikapp anfallarna och stoppa anfallet.

Bara några minuter senare var Piotr inblandad igen, men den här gången i offensiv riktning. Haris Radetinac släppte ut bollen till Piotr som kom på överlapp. Då skickade ytterbacken in ett inlägg snett inåt bakåt och i boxen var fyra blåklädda anfallare, men bollen lyckades smita förbi alla.

Efter det här började Djurgården kontrollera matchen allt mer och skapade flertalet halvchanser.

I minut 38:a lyckades Gustav Wikheim ta sig förbi sin försvarare och sedan hitta in med ett inlägg längs backen till Piotr. Högerbacken fick ett bra skottläge inne i straffområdet, men målvakten lyckades rädda skottet och styra ut bollen till hörna. Den hörnan i sin tur rensades ut av norsk försvarare. Men bollen gick såklart rakt till bollmagneten Rasmus Schüller. Han i sin tur klippte till på volley med fel fot. Något som brukar betyda jobb för bollkallarna, men den här gången gick skottet rakt mot krysset men stoppades precis av målvaktens fingerspets.

Inget mål den gången alltså. Men på tilläggstiden av den första halvleken ville Haris Radetinac också testa skott med fel fot. Så han vek in från sin högerkant och strax utanför straffområdet testade han att skjuta med sin vänsterfot. Skottet gick i en perfekt båge mot bortre krysset och den här gången var målvakten chanslös. 1-0 till DIF.

En sämre andra halvlek
Efter en grym första halvlek var förväntningarna att hemmalaget bara skulle fortsätta mala på i den andra halvleken. Men så blev inte fallet. Bara några minuter in i andra halvleken får bortalaget ett friläge. Men en misslyckad chip från anfallaren höll Jacob Widell Zetterströms nolla intakt.

Andra halvlek blev sedan väldigt svängig utan att något av lagen skapade någon farlig målchans. Från att ha varit en välspelad match med klackar och fina passningskombinationer så blev det mer efterslängningar och felpassningar som präglade matchbilden.

Trots en svag andra halvlek bör Djurgården vara nöjda med sin insats i helhet och om de spelar som i första halvlek mot Halmstad BK nästa helg bör det räcka till tre poäng.