Djurgården - Malmö FF
4 - 0

Matchrapport: Djurgårdens IF - Malmö FF
Djurgårdens IF bjöd på show och Magnus Eriksson stod för tre assist i djurgårdens förnedring av Malmö FF.

Djurgårdens IF gjorde fyra mål och krossade Malmö FF på hemmaplan. Läs Forum 1891:s analys av matchen.

Under måndagskvällen tog Djurgårdens IF emot Malmö FF på ett välfyllt Tele2 och förutsättningarna inför matchen var tydliga - båda lagen var tvungna att ta tre poäng för att haka på i toppen.

Djurgården bjöd inte på några förändringar i startelvan, utan startade med samma spelare som senast mot Elfsborg. Ett tecken på att blåränderna sakta börjar hitta lite kontinuerlitet, något som uteblivit under en säsongsinledning kantat av skador och nyckelspelare som har haft svårt att hitta formen.

Till skillnad från hemmalaget så var förutsättningarna inte optimala för gästerna, med flera tongivande spelare helt utanför truppen på grund av skador och avstängningar. Detta öppnade upp för en del förändringar i startelvan och taktiska rockader. Det himmelsblåa mittbacksparet uppgjordes av den rutinerade vänsterbacken Eric Larsson och den tjeckiska U-21 landslagsmannen Matej Chalus, den sistnämnde har fått ytterst sparsamt med speltid under Milos Milojevic.

Djurgården pressade högt och synkroniserat - Malmö tappade boll efter boll i farliga ytor.
Likt senast Malmö kom på besök blev det åka av under matchinledningen. Tuffa närkamper och hög intensitet gav domare Mohammed Al-Hakim något att bita i och ljudkulissen på läktaren var påtaglig.

Efter tio minuter av individuella misstag och hackigt spel började djurgårdsmaskineriet att rulla ordentligt, lagdelarna ställdes högt och pressen var oerhörd - något som blev väldigt svårhanterligt för skånelagets osynkade backlinje, speluppbyggnaden var snudd på obefintlig och Djurgården vann boll högt, gång på gång.

Tillslut gav pressen frukt och bortalagets brist på rutin i mittbackslåset gav sig till synes - när Matej Chalus nickat in bollen i egen kasse efter stenhårt inspel från Piotr Johansson, 1-0 till Djurgården efter 15 spelade minuter.

Ledningsmålet gav Djurgården momentum och Malmö tog sig aldrig tillbaka in i matchen. Chanserna följde varandra och i matchminut 33 utökade blåränderna sin ledning efter drömmål av Hjalmar Ekdal - framspelad av fjolårets assistkung Magnus Eriksson.

2-0 resultatet stod sig halvleken ut efter 45 minuter av rå klassskillnad.

Tempofattig andra halvlek
Inledningen av andra halvlek var tempofattig och Malmö FF visade någorlunda ordning på torpet när djurgårdspressen inte bet. Men hemmalaget var långt ifrån ofarliga och skapade en del halvchanser när det bjöds på ytor på kanterna. Pierre Bengtsson slog ett briljant inspel i den 59:e  minuten till Hampus Finndell som testade avslut på en touch, skottet seglade dock utanför.

I den 63:e minuten osade det åter katt i malmös backlinje som var nära på att styra bollen i eget mål på nytt. Målet skulle dock komma två minuter senare efter att Isak Hien på måltjuvs-manér stött in 3-0 målet, till följd av Magnus Erikssons klackavslut.

3-0 målet var spiken i kistan och djurgårdstränarna valde fem minuter senare att byta in kontringsspets i Joel Asoro. Efter tre minuter hade han gjort 4-0 med ett drömavslut efter en magisk assist signerad Magnus Eriksson.

Lekstuga sista tio
Matchens sista tio minuter liknade en passningsövning på kaknäs, när hemmalaget fick rulla boll och leta instick i bortalagets straffområde. Något som var nära att resultera i mål flera gånger, men avsluten saknade kvalitet.

Efter 90 spelade minuter kunde Mohammed Al-Hakim blåsa av matchen med endast två gula kort i protokollet. Slutresultat: 4-0 till blåränderna.

Kommentera gärna dina tankar om matchen nedan, men tänk på att hålla en god ton!