Djurgården - Varbergs BoIS
2 - 3

Matchrapport: Djurgårdens IF - Varbergs BoIS
Djurgården hade 28 avslut och Varberg hade 4 avslut. DIF var alltså för ineffektiva. Här har Edward Chilufya precis bränt ett friläge.

Djurgårdens IF mötte Varbergs BoIS hemma på Tele2 arena. En spelmässigt bra insats men där avsluten var för dåliga. Matchen slutade 3-2 till bortalaget. Här är Forum1891:s sammanfattning av matchen.

Inför Allsvenskans näst sista omgång hade Djurgårdens IF möjlighet att hota Malmö FF om serieledningen. Men det skulle krävas en vinst hemma mot Varbergs BoIS.

Tränarna valde att spela med Haris Radetinac som högerback och ta in Nicklas Bärkroth på mittfältet. Samt ersattes den skadade målvakten Aleksandr Vasyutin av Jacob Widell Zetterström.

De cirka 25 000 åskådarna som befann sig inomhus på Tele2 arena (taket var nämligen stängt) fick se spelarna marschera in till ett snyggt tifo. Blåränder av mosaik ramade in bilder från några av de tidigare guld DIF bärgat.

Slarviga avslut
Djurgården inledde bäst genom att relativt enkelt ta sig upp på Varbergs planhalva och redan efter en kvart lyckades hemmalaget få in bollen i mål. Det skedde efter att Bärkroth och två medspelare kommit fria mot två försvarare. Bärkroth som hade bollen valde att gå på eget avslut. Ett skott som gick i stolpen och sedan ut till Kalle Holmberg som placerade in returen i kassen. Men linjedomaren vinkade med flaggan då Holmberg stod offside och målet dömdes bort.

Efter det ökade Djurgården takten ännu mer och med bättre skärpa i boxen skulle Djurgården både kunnat göra ett och två mål den första halvtimmen av matchen.

Blåränderna skulle kunna lära sig lite av Varbergs spelare då bortalaget gjorde mål på sin första målchans. En hörna som nickades rakt på Widell Zetterström som inte lyckades styra ut bollen från att gå i mål. 1-0 till Varberg.

DIF vek inte ner sig för det och fortsatte att mala på och med bara sekunder kvar av halvleken fixade Radetinac en straff. Det var årets järnkamin 2021, Magnus Eriksson, som tog straffen. Men avslutet var både löst och dåligt placerat och målvakten kunde enkelt rädda bollen.

Effektivt bortalag
Bara någon minut in i andra halvlek skickade Radetinac in ett inlägg mot Edward Chilufya som nickade in bollen i bortre hörnet. 1-1.

Efter kvitteringen kom en svagare period från hemmalagets sida. Under den perioden fattade Djurgårdsspelarna en del felbeslut samt stod för en del enkla bolltapp. Ett av de bolltappen ledde till en hörna i den 55:e minuten. På den hörnan kom Widell Zetterström på mellanhand när han försökte boxa bort bollen. Det gjorde att Varbergs Ryan Moon hade öppet mål att placera in 2-1 till bortalaget.

Djurgården försökte då kvittera ännu en gång och tryckte upp mycket folk högt upp i banan. Hemmalaget skapade flertalet halvchanser men var fortsatt oerhört svaga inne i boxen. Istället lyckades Varberg kontra in 3-1 målet, efter att de tagit sig fram längs vänsterkanten och sedan fått in bollen i boxen till en fri Albin Winbo.

Under matchens sista halvtimme försökte hemmalaget reducera. Men forceringen präglades för det mesta av för långa inlägg, dåliga avslut och ett maskande bortalag.

Det blev tillslut en reducering för DIF av Joel Asoro. Men det kom i matchens sista minut och slutresultatet blev därför 3-2 till Varberg.

Förlusten innebar att DIF inte kan bli svenska mästare 2021 och istället får fokusera på att ta en europaplats.

Vad tycker du om DIF:s insats? Kommentera gärna nedan.