Matchrapport Helsingborgs IF – Malmö FF 0 -1 : En usel vinst
Stort steg mot SM-guldet

Nej detta kommer inte vara något att berätta för barnbarnen, inte barnen eller en avlägsen släkting för den delen. En usel fotbollsmatch som inte kommer gå till fotbollshistorien som ett klassiskt derby, möjligtvis förutom bristen på publik. Nedan följer matchrapporten.

Första halvlek:

Första tio minuterna är jämna och MFF har svårt att etablera kontroll. Helsingborg är egentligen bättre första delen av halvleken och helt plötsligt får Rakip en för stor yta och vips står det 0-1 till MFF att Kiese-Thelin skjutit mellan benen på Lindegaard i nordskåningarnas mål.

Helsingborg fortsätter sitt spel men kommer till få klara chanser. Med det sagt kommer Helsingborg till fler chanser än Malmö och egentligen är Helsingborg det bättre laget.
Det är trångt på mitten och MFF kommer inte runt på kanterna överhuvudtaget. MFF har svårt att spela sitt spel och det är mer kamp i första än något skönspel.
Kiese-Thelin nickar strax över i Malmös andra chans i matchen. Malmös stjärnspelare Toivonen och Christiansen har egentligen ingenting överhuvudtaget och det är väldigt talande för första halvlek.
En kvittering från Helsingborg hade visserligen varit i överkant men samtidigt skulle oavgjort till halvlek varit mer rättvist utifrån hur spelet såg ut.

Andra halvlek:

Tempot verkar passa Helsingborg och spelet fortsätter i samma mall som i första. Det är närmast gå fotboll och Kiese-Thelin är den som är närmst att göra mål på en nick.
Andra halvleks första riktigt bra chans är Helsingborgs. Marko gör en tv-räddning som hade gjort Jonas Sandqvist stolt. Det leder till en hörna till Helsingborg och deras så kallade tryck fortsätter.

Det är en fruktansvärt seg match att kolla på och det mest underhållande är trumpetaren som försöker spela hymnen. Han lyckas ändå relativt väl och jag undrar om det jagas efter en trumpetare i Sündets pärla inatt.
Matchen präglas av uselt passningsspel och om jag är snäll så är planen sådär. Det påverkar spelarna för det verkar som flertalet spelar på en vattensäng.

Jonas Dahlquist och Jon Persson på dplay ger MFFs försvarare bra betyg och det kan vara så. Samtidigt så utmanas knappt försvaret och ingen gör egentligen en klockren insats.
MFF och Helsingborg turas om att komma till halvchanser och ledningen känns väldigt osäker för att detta är en match där en snedspark mycket väl kunde gjort att Helsingborg kvitterar.

Det gör inte Helsingborg och MFF tar ett stort steg mot 21e guldet.
Mot ett bättre lag hade MFF förlorat denna match men nu ska vi glädjas åt ytterligare en vinst och börja lägga upp er bild på Hasse Borg.

Avseende betygen tänkte jag först vara snäll och egentligen ge betyg utifrån hur mindre dåliga spelarna var idag. Vi pratar dock om Malmö FF och jag tycker ändå vi kan kräva mer än detta.

Betyg:

Marko Johansson – 2
Gör det helt ok. Han gör räddningarna han ska och framförallt är han duktig att sätta igång anfall. Sen tycker jag fortfarande han är säkerhetsrisk.

Eric Larsson – 3
Bäst i Malmö idag och det säger visserligen ingenting.
Han är den som tar löpen i andra halvlek och gör det helt ok i försvaret.

Anel Ahmedhoczic – 2
Inte dålig men bara godkänd.

Lasse Nielsen – 3
Tillsammans med Larsson bäst idag. Gör viktiga brytningar och styr försvaret på ett bra sätt.

Jonas Knudsen – 2
Helt ok, bra inkast, typ så.

Berget – 2
Formen höll inte i sig. Gör ingen tvärusel match men inget speciellt.

Rakip – 2,5
Fantastisk chip men verkade störas av skadan han fick i första.
Gör det han ska och gör det helt ok.

Anders Christiansen – 1,5
Totalt osynlig

Adi Nalic – 1,5
Har goda tankar men missar precis allt.

Ola Toivonen – 1,5
Totalt osynlig. Hans sämsta match sedan återkomsten.

Isaac Kiese Thelin – 2
Vinner en del dueller och gör ett mål. Kommer för långt ner i planen för att kunna nyttjas på rätt sätt.