Brommapojkarna - Djurgården
0 - 3

Matchrapport: IF Brommapojkarna - Djurgårdens IF
Djurgården tog en viktig seger mot IF Brommapojkarna under söndagen.

Djurgårdens IF vann sin andra tävlingsmatch för säsongen. Här är Forum 1891:s sammanfattning av bortamatchen mot IF Brommapojkarna.

Djurgårdens IF gästade IF Brommapojkarna på Grimsta IP under lördagen och knep hem en viktig seger. Matchen var Djurgårdens andra match under Svenska cupens gruppspel.

Motståndarkollen
Hemmalaget för dagen IF Brommapojkarna, vann Division 1-norra i överlägsen stil och kommer därmed spela i Superettan under den kommande säsongen. I den första omgången av Svenska Cupen ställdes hemmalaget mot Halmstad BK, en jämn tillställning som slutade 1-1. Ett resultat som ger Djurgården fina förutsättningar att vinna gruppen, då man har allt i egna händer. Djurgårdens huvudtränare Thomas Lagerlöf kommenterade motståndet inför matchen:
- BP känns som ett snäppet tuffare motstånd än Brage. Känslan är att de ligger lite längre fram jämfört med Brage som ju haft en nystart med ambitionen att överleva Superettan. Men BP känns som att de är längre fram som lag när man ser dem spela, även om de är nykomlingar.

Rivstart på matchen
Blåränderna skulle ta ledningen redan i matchens andra minut efter en frispark, då Kalle Holmberg styrde inlägget med bröstet till en fri Victor Edvardsen som sedan pricksköt in ledningsmålet i målvaktens vänstra hörn, men Brommapojkarna skulle inte säcka ihop för det. Efter ledningsmålet tog BP taktpinnen över bollinnehavet och skulle visa sig vara skickliga att spela sig ur ett blårandigt presspel som inte bet. Första halvleks hetaste chans fick däremot Djurgårdens ständigt omnämnda Victor Edvardsen som blev serverad ett “en mot ett” läge efter en snabbt slagen frispark från egen målvakt. En frispark som uppstod efter att Hjalmar Ekdal tappat bollen och rivit ner en hemmaspelare. Situationen resulterade i ett gult kort, men kunde lika väl ha slutat med respass för mittbacken. Blåränderna skulle strax därefter utöka sin ledning två gånger om, då en BP-spelare först styrde in bollen i eget mål, efter en hörna slagen av Pierre Bengtsson. Fem minuter senare stänkte även Rasmus Shüller in 3-0 via en hemmaförsvarare, resultatet stod sig halvleken ut.

Stor ledning i paus men DIF imponerade inte
Trots ledning med tre bollar i halvtid visade sig ett slarvigt Djurgården som allt för ofta gav bort bollen över hela planen, något som hade straffat sig mot ett skickligare motstånd. Anfallsspelet var stundtals idéfattigt och försvarets felbeslut i passningspelet hade likväl kunnat sluta illa.

Händelsefattig andra halvlek
Andra halvlek bjöd inte på något vidare skönspel trots en pigg inledning av Blåränderna. Djurgården fick ta del av ett större bollinnehav men det var hemmalaget som skulle skaka fram en och annan halvchans under halvlekens inledande 15 minuter. Wikheim byttes tidigt mot Radetinac för att ge en injektion i anfallspelet utan resultat. Bäst bland inhopparna var mittfältsparet Melker Jonsson och Elias Andersson: de gick högt, brett, drog isär och serverade bollar till Djurgårdens ytteranfallare, som tyvärr inte imponerade.