Borås Arena, 2022-05-09 19:10

Elfsborg - Djurgården
0 - 0

Matchrapport: IF Elfsborg - Djurgårdens IF
Elias Andersson fick hoppa in med åtta minuter kvar av matchen. I senaste matchen spelade han som vänsterback men i den här matchen fick han hoppa in som central mittfältare vilket är hans normala position.

Matchrapport: IF Elfsborg - Djurgårdens IF

Djurgårdens IF åkte under måndagen till Borås för att möte IF Elfsborg. Trots bra målchanser slutade matchen 0-0. Här är Forum 1891:s sammanfattning av matchen.

Djurgårdens IF mötte under måndagskvällen IF Elfsborg på bortaplan i Borås. Både lagen hade inför matchen inlett säsongen ojämnt och tre poäng var viktigt för båda lagen för att hänga med i toppen.

I startelvan var Victor Edvardsen tillbaka som anfallare och Joel Asoro fick inleda matchen på bänken. I övrigt startade samma spelare som i senaste matchen. 

Fartfylld halvlek
Matchen inleddes med högt tempo och den första stora målchansen kom efter bara fyra minuter. Djurgården skickade in en hörna från höger som landade strax bakom en omarkerad Edvardsen. Han försökte dra till bollen direkt på volley men fick endast en halvträff och skottet blev löst och felriktat.

Strax efter var Elfsborg nära två gånger att hitta rätt med inspel längst marken in i Djurgårdens straffområde. Båda gångerna kom passningarna från Elfsborgs högerkant och med lite mer precision hade de kunnat leda till riktigt bra målchanser.  

Efter tolv minuter spelade var det stockholmarnas tur att anfalla igen. Hjalmar Ekdal drev upp bollen 20 meter i banan och släppte sedan ut bollen till vänsterkanten där Magnus Eriksson stod och lurade. Ekdal löpte sedan in i straffområdet och blev träffad i pannan av Erikssons inlägg, men nicken gick en meter utanför bortre stolpen. 

Djurgården började ta över matchen mer och mer och skapa farligare och farligare målchanser. Bland annat hade både Sead Haksabanovic och Hampus Finndell bra skottlägen runt straffområdets linjen. Men båda skotten gick mer eller mindre rakt på målvakten. 

I den 31:a minuten fick Djurgården ytterligare en hörna från höger. Men Elfsborg gjorde som de gjort många gånger förr mot Blåränderna. De rensade inlägget, vann andrabollen, kontrade längst vänsterkanten och skickade in ett inlägg till en anfallare som kunde peta in bollen i öppet mål. Men bollen gick aldrig i mål. Anfallaren missade skottet och Djurgården kunde pusta ut med en inspark.

Men Djurgården ville inte vara sämre (bättre?). För bara några minuter efter Elfsborgs miss så drev Ekdal upp bollen igen. Han släppte återigen ut bollen till vänsterkanten. Den här gången fick Pierre Bengtsson bollen och skickade in ett hårt inlägg längst marken. Inlägget blev perfekt och träffade en friställd Edvardsen som kunde styra in bollen i mål bara ett par meter från mållinjen. Men bollen träffade insidan av stolpen och ut i banan. 

De sista tio minuterna av halvleken fortsatte Djurgården pressa på men halvleken slutade till slut 0-0. 

Brandlarmet bröt matchen
Djurgården inledde andra halvleken genom att fortsätta att trycka på. Bland annat hade Rasmus Schüller ett skottläge precis innanför straffområdet. Men skottet gick på något sätt bakåt istället för framåt.

Men efter cirka en kvart spelad av andra halvlek blåste domaren av matchen. Anledningen var att ett brandlarm hade startat inne på arenan. Det var fem minuter av oklarheter ifall hela arenan skulle behövas utrymmas eller inte. Men tillslut blåste domaren igång matchen igen.

Djurgården skapade direkt en farlig målchans. Piotr Johansson satte en hård crossboll till Haksabanovic, som i sin tur skickade in ett inlägg till Hampus Finndell. Det var ett bra nickläge några meter ifrån mål. Men nicken var inte lika bra som inlägget då bollen gick ett par meter utanför mål.

I den 80:e minuten skulle inbytta Joel Asoro (nästan) visa hur man gör en perfekt nick. Magnus Eriksson skickade in en bra frispark från högerkanten till Asoro som hoppade högst. Nicken gick mot bortre krysset. Men även den här gången träffade bollen insidan av stolpen och matchen fortsatte vara mållös.

Och mållöst skulle det bli. De sista tio minuterna var Elfsborg bollförande men utan att skapa någon farlig målchans. 

Matchen slutade därför 0-0 och trots en bra prestation av Djurgården blev det bara en poäng. Djurgården har därför endast tagit tolv poäng på de åtta inledande matcherna.

Vad tycker du om matchen? Kommentera gärna nedan. 

 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2022-05-09 22:48:00
Author

Fler artiklar om Djurgården