Platinumcars Arena, 2021-11-22 19:00

IFK Norrköping - Djurgården
1 - 1

Matchrapport: IFK Norrköping - Djurgårdens IF
Magnus Eriksson låg bakom flertalet av Djurgårdens alla målchanser mot IFK Norrköping. Men DIF lyckades bara göra ett mål vilket endast räckte till oavgjort.

Matchrapport: IFK Norrköping - Djurgårdens IF

Djurgårdens IF gjorde sin bästa match på väldigt länge borta mot IFK Norrköping. Men matchen slutade 1-1 och Blåränderna missade chansen till serieledning. Här är Forum1891:s sammanfattning av matchen.

Den ena dagen är inte den andra lik. Något som stämmer in gott och väl i den Allsvenska toppstriden år 2021. I lördags förmiddag var känslan att Malmö FF var klara favoriter till SM-guldet. Men efter att de tappat poäng hemma mot BK Häcken fick Djurgårdens IF möjlighet att ta över taktpinnen.

Inför matchen i Norrköping mot IFK hade Djurgården alltså möjligheten att ta tillbaka serieledningen från MFF. Men det skulle krävas tre poäng mot ett skickligt, men ojämnt “Peking”.

Djurgården kom till matchen utan några skador eller avstängningar för första gången på länge. Dock var Joel Asoro för första gången i sitt liv “pappaledig” då han blivit förälder förra veckan. Även Jesper Nyholm lämnades utanför truppen.

Bästa halvleken på länge
Djurgården inledde matchen starkt direkt. Edward Chilufya hotade flertalet gånger hemmalagets backlinje med sin fart och teknik. Även Kalle Holmberg som var tillbaka i startelvan såg piggare ut än på väldigt länge.

Med lite mindre än 20 minuter spelade fick DIF sin första riktigt stora målchans. Jacob Une Larsson slog en perfekt svepande boll ut till Haris Radetinac på vänsterkanten. Han i sin tur tråcklade med sig bollen förbi sin försvarare. Sedan slog han ett hårt och lågt inlägg till Hampus Finndell inne i straffområdet. Men istället för att skjuta själv valde den unga mittfältaren att hoppa över bollen. Det var smart gjort då bollen letade sig vidare till Holmberg som på nära håll kunde skjuta in bollen i mål. Det innebar 1-0 till Djurgården och tillfällig serieledning.

Efter målet började Blåränderna trycka på ännu mer. Bland annat har de en sekvens bara tre minuter efter målet när ena mittbacken, Une Larsson tar en löpning i djupled längs högerkanten. Sedan vänder han hem och bollen hittar till slut DIF:s andra mittback, Hjalmar Ekdal. Han i sin tur väljer att gå på en offensiv solored. Han passar sedan ut bollen på kanten och löper in i boxen för ett inlägg. Det resulterade endast i en halvdan nick. Men ett anfall där båda mittbackarna är med högt uppe i banan visar på vilken fröjdande anfallsfotboll Djurgården stod för.

Efter halvtimmen spelad var bortalaget nära på att utöka sin ledning. Det efter att Holmberg vänt bort sin spelare och sedan satt en boll i djupled till Chilufya. “Chili” i sin tur fintade sig in i banan och fick ett väldigt bra skottläge från straffområdeslinjen. Men skottet gick ett par meter utanför målramen.

Hemmalaget var helt klart nerpressade i matchen men hade flertalet farliga kontringslägen. Men oftast slarvades chanserna bort. Men med bara sekunder kvar av första halvlek slog Jonathan Levi ett inlägg från höger. Inlägget gick perfekt till Samuel Adegbenro på bortre stolpen. Den Allsvenska skytteliga-ledaren var klinisk och nickade in 1-1.

En ännu bättre halvlek
Bortalaget fortsatte trumma på i andra halvleken. Inledningsvis var lagets kapten Magnus Eriksson inblandad i flertalet bra anfall. Han slog både fram bra passar till lagkamraterna, testade långskott själv och försökte en gång finta sig förbi hela motståndarlaget på egen hand. 

Djurgårdens nästa stora chans kom i den 65:e minuten. “Chili” väggade sig fram med Holmberg till ett friläge. Men den snabbe yttern avslutade rakt på målvakten. 

Bara tre minuter senare gjorde Norrköpings målvakt ännu en räddning. Det efter att Eriksson slagit ett fint inlägg till Nicklas Bärkroth på bortre stolpen. “Bärka” bröstade ner bollen och fick iväg ett bra skott. Men målvakten stod för en otrolig benparad och lyckas styra ut skottet till hörna.

De sista 20 minuterna fortsatte bortalaget att trycka på för att få med sig alla tre poäng hem. Men Norrköping försvarade bra och lyckades avväpna Djurgårdens slutforcering. 

Trots en väldigt bra match från Djurgårdens sida så slutade matchen 1-1 och Blåränderna missade möjligheten till serieledning.

 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2021-11-22 23:00:31
Author

Fler artiklar om Djurgården