Matchrapport IFK Norrköping - MFF
Härlig debut av Zeidan

Matchrapport IFK Norrköping - MFF

Äntligen en skön, kontrollerad seger med bättre spel än på länge från Malmö FF. Väldigt mycket av snacket både inför, under och efter matchen handlade om våra tre nyförvärv som samtliga tog plats i startelvan och genast visade upp sig.

Jag får erkänna att jag inför matchen tyckte att det kändes lite smått oroväckande när jag såg startelvan. Visserligen var försvarslinjen ganska intakt men med tanke på hur rörigt det ibland sett ut när Milos roterat mycket tyckte jag det var lite väl djärvt att ha med samtliga gtre nya spelare från start. Men oj som jag älskar att ha fel när det är på det här hållet. 

Redan efter bara runt 10 minuter spelade flög Ceesay fram med bollen längs kanten. En misslyckad rensning på hans inlägg gjorde att bollen hamnade på fötterna på Zeidan som stensäkert satte dit 1-0. 

Siby inledde något darrigare med en ordentlig felpassning i inledningsminuterna. Men fortsättningsvis var han lugn och stabil bakåt. En viktig pusselbit att få på plats, i och med att det gör att Peña kan fokusera på speluppbyggnaden och jisses så bra han är då. Och tillsammans med Zeidan blir det ännu roligare. Precis som TV-kommentatorerna kom jag på slutet av matchen att tänka på att jag faktiskt inte saknat AC. Nu menar jag inte att AC inte kommer att vara viktig för oss även framöver, men det är ju skönt om vi inte står och faller med hans vara eller icke vara på plan på det sätt som vi gjort i perioder. 

Även Ceesay hade en målchans i första halvlek efter framspelning av JIB, men Jansson i Norrköpings mål räddade. Även om det hade varit tryggare att få med sig ytterligare ett mål innan paus så kändes det som att MFF hade ganska bra kontroll och att det fanns mer att ta ut i andra halvlek. Försvarsspelet var stabilt och framåt var det större variation än tidigare och kanske framför allt bra omställningsspel. 

Men sådär vansinnigt länge behövde vi inte vänta på vårt andra mål. Drygt tio minuter in i andra halvlek klev Zeidan fram igen, men nu som framspelare. Han slog en läcker och vältajmad passning till Kiese Thelin som inte gjorde något misstag utan utökade vår ledning. Och nyförvärven i all ära, men frågan är om kanske inte detta, att Isaac gjorde mål, kändes lika skönt som att nyförvärven håller hög klass. Vi behöver verkligen en effektiv IKT därframme den närmsta tiden. 

Med två måls ledning och ett Norrköping som visserligen kom fram några enstaka gånger men inte kändes superfarliga behövde MFF inte förta sig vilket kan vara nog så viktigt i det täta matchande som väntar. Ett par byten gjordes, men AC sparades och var kvar på bänken hela matchen. Med tanke på att spelare som Moisander och Toivonen var kvar hemma i Malmö bör vi kunna komma till matchen mot Zalgiris med fräscha spelare. Den stora frågan nu inför det dubbelmötet är vilka av våra nyförvärv som kommer att kunna bli aktuella för spel. För (som jag förstått det) kan vi bara registrera två av dem till den här omgången. Även om det var Ceesay och Zeidan som presterade bäst idag kan Siby nog bli aktuell i och med att det är på hans position största behovet finns. Men, tränare Milos och co har säkert en plan. 

Det har som sagt pratats en del om nyförvärven senaste tiden men kanske ännu mer om bortatröjan European nights som idag skulle bäras av spelarna för första gången, med det rätta MFF-emblemet istället för det som initialt presenterades. Jag tycker faktiskt att det blev riktigt lyckat. Trots de knallrosa sponsorloggorna var det emblemet som stod ut och som blicken drogs till. Precis som det ska vara. 

Åsa Flykt2022-07-16 18:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?