Finnvedsvallen, Värnamo, 2022-08-07 17:30

IFK Värnamo - Djurgården
0 - 0

Matchrapport: IFK Värnamo - Djurgårdens IF
Victor Edvardsen borde ha avgjort med ett mål mot IFK Värnamo.

Matchrapport: IFK Värnamo - Djurgårdens IF

Inför matchen kallades vaktmästaren in för att laga ett hål i nätet. Detta visade sig vara förgäves just den här dagen. Det började med ett böljande spel, utan några riktigt farliga målchanser på Finnvedsvallen under den första halvleken. Djurgården tog över rejält i andra halvlek, tyvärr lyckades man inte hitta hålet i nätet. Här är Forum 1891:s matchrapport.

Djurgården har haft ett tufft spelschema på sista tiden, där man försökt balansera spel i Allsvenskan och i Europa på samma gång. Det blir tätt mellan matcherna och det sliter förstås på spelarna – något som i sin tur kan tvinga tränarna att rotera i startelvan även om man kanske inte vill. Det fanns därför en del spekulationer inför mötet med Värnamo kring hur startelvan skulle se ut. 

Rotation blev det. I mål fick Aleksandr Vasyutin chansen. Elias Andersson fortsatte sin mindre frivilliga karriär som vänsterback, Marcus Danielson fick sin första start sedan återkomsten, Emanuel Banda ersatte avstängde Hampus Finndell och Gustav Wikheim tog Joel Asoros plats då dennes fot fortsätter att störa.

Varannan gång
De första 45 minuterna bjöd på spel åt båda håll. Vartannat anfall kom från Djurgården och vartannat från hemmalaget. Det fanns chanser, men inga kändes särskilt farliga utöver en stolpträff från Gustav Wikheim och ett skott utanför från Victor Edvardsen. Båda lagen slarvade ovanligt mycket.

Wikheim lyckades med sina finter varannan gång, Magnus Eriksson och Emanuel Banda slog bort varannan långboll, Schuller kom fel varannan gång och Marcus Danielson misslyckades ungefär med varannan aktion. Den som självklart lyckades med det mesta var återigen Isak Hien. Ett likaresultat var helt klart rättvist vid halvtidsvilan.

Blå dominans men utan precision
Till andra halvlek eftersträvade "Tolle" Lagerlöf ett högre bolltempo och snabbare förflyttningar av lagdelarna på den något “svampiga” gräsmattan som han så fint uttryckte sig i halvtid. Efter 10 minuter tog Blåränderna över rejält medan Värnamo sjönk längre och längre ned. De patenterade spelvändningarna satt som de brukar, men några större luckor ville inte öppna sig i Kim Hellbergs försvarslinjer.

Det blev något stillastående tills dess att Joel Asoro byttes in istället för Wikheim i den 60:e minuten. Så som matchbilden såg ut kunde man tänka sig att det varit ett bättre alternativ att ta ut Haris Radetinac, men han förklarade i intervjun efter matchen att Värnamo skapat mycket på just vänsterkanten och att han fått i uppgift att stänga ned den. Efter bara tre minuter på plan skapade Asoro matchens bästa läge. Han tog sig förbi på högerkanten och skickade in en välplacerad boll till Edvardsen som den senare bara skulle haft i mål. Tyvärr träffade han inte bollen rent och bollen gick utanför.

Victor har varit en utav DIF:s bästa spelare den här säsongen, och han bidrar med oerhört mycket. Tyvärr saknar han än så länge det sista i målområdet som riktiga måltjuvar har. Resten av halvleken pumpade Djurgården på, men utan att skapa några särskilt farliga chanser utöver några frisparkar i slutet.

Spelaren Ademi skulle vara
När DIF i slutet av andra halvlek pumpade på för ett ledningsmål märktes det att de saknar en sista offensiv pjäs som kan komma in och skapa oreda. Asoro var redan inbytt, Andersson var vänsterback, Finndell avstängd och Doumbouya för grön.

Det var just den här spelaren Albion Ademi skulle vara. En orädd, okonventionell ytter som kan komma in och göra poäng. Tyvärr verkar det som att han inte kommer bli detta i den Blårandiga tröjan. Det blev tydligt att DIF behöver förstärka med en anfallare. Antingen en central anfallare som puttar ut Edvardsen på en kant i sena matchbilder eller en lurig ytter.

Danielsons första start
"Tolle" som för dagen var utan sin parhäst Kim Bergstrand, valde att ge Marcus Danielson sin första start sedan återkomsten. Tillsammans med Isak Hien skapade han ett ett mittlås som på pappret är på en nivå över Allsvenskan. Ganska väntat så märkte man snabbt att Marcus har en bit kvar till toppform. Han slog bort några passningar, kom fel till bollen och satte sina lagkamrater i några farliga lägen.

Däremot såg man redan nu hur bra han fortfarande är på att ta sig till offensiva lägen i straffområdet. Redan i första halvlek kom han till ett bra nickläge efter en fin skarv från Wikheim. Under forceringen i slutet av matchen radade han upp flertalet fina lägen som alla gick utanför. En Marcus Danielson med matchtajming i kroppen sätter ett mål idag.

***

Vad tyckte du om matchen? Kommentera gärna nedan men tänk på att hålla en god ton!

Kim Köhler@kungkimbo2022-08-07 22:23:00
Author

Fler artiklar om Djurgården