Matchrapport Malmö FF - BK Häcken 2-2
Oavgjort och tappade poäng i guldstriden, igen.

Matchrapport Malmö FF - BK Häcken 2-2

MFF går in i matchen med serieledning medan Häcken stod på en relativt stabil åttonde plats efter en skakig inledning på säsongen. Matchen spelades idag på Bengt Madsen stadion och efter en vacker hyllning både inför matchen och i halvlek tror jag till och med Buffalo hade varit nöjd. En match som MFF bara skulle städa av och så var det i cirka 30 minuter, något helt annat efter en timme och i slutet av matchen.

Första halvlek

MFF börjar matchen otroligt bra och kommer på anfall efter anfall. Colak är totalt överlägsen mot Häckens försvar och visar gång på gång vilken klassspelare han är. I slutändan kommer belöningen redan efter fem minuter med ett perfekt anfall där inlägget när Nielsen som snabbt spelar in till Colak och det är 1-0 till Malmö.
Malmös press fortsätter och är ihållande närmaste 25 minuterna med flertalet skott från Birmancevic, Colak och Nanasi som borde inneburit 2-0 till MFF långt tidigare.

Efter 30 minuter är det roliga slut, BK Häcken ändrar sitt spel och kommer högre upp i plan. MFF har inget att sätta emot och börjar nästan omgående försvara sig. Årets MFF anno 2021 kan inte spela försvarsspel och har därmed ingen möjlighet att hålla nollan under nästkommande 60 minuter.

MFF lyckas hålla ut till halvlek men det är med skakiga ben som spelarna lämnar planen.

Andra halvlek

Andra hinner knappt börja innan Häcken sätter samma tryck som i första halvlek. MFF hänger inte med och kommer inte rätt i positionerna. Martin Olsson slår en dålig hemåtpass som Dahlin måste springa ut på och senare måste Olsson revanschera sig och rädda ett givet mål för Häcken.

I 63e minuten är då det roliga slut och en viss Alexander Jeremejeff gör 1-1 när Anel släpper honom i straffområdet och Dahlin har inte en chans när skottet kommer intill närmsta stolpen. Det är varken orättvist eller orimligt att Häcken gör mål utan snarare en logisk konsekvens att MFF slutat spela fotboll.

MFFs förmåga att spela fotboll hade bevisligen inte kommit tillbaka efter första målet för Häcken fortsätter trycka på och mindre än sju minuter senare så gör Häcken helt sonika sitt andra mål för kvällen genom Patrik Wålemark. Denna unga spelare som MFF har blivit varnade för fortsätter producera mål och assist.

Häcken fortsätter sitt tryck och jag konstaterade lite krasst att MFF inte har någon bänk i dagsläget. Tillskillnad från tidigare har alla skador och avstängningar tagit ut sin rätt och när MFF saknar Berget, AC, Rieks, Pena osv osv blir det oerhört svårt att förändra matchbilden när bänken består av Abubakari, Björkqvist och Gwargis.

Bytet kommer så äntligen i 74e minuten och MFF kan sätta lite press framåt för första gången på hela andra halvlek. Tio minuter senare kommer kvitteringen genom en fantastisk nick av Abubakari som faktiskt gjorde skillnad när han kom in.

MFF fortsätter press nästkommande minuter men kommer inte närmre än några hörnor och återigen har MFFs hemmaspel mot mitten- och bottenlag visat sig vara tungan på vågen för att MFF inte redan har säkrat guldet.

Jag säger det igen, Malmö FF tar inte guldet 2021 och har inte förtjänat att ta guldet 2021.

Betyg:

Dahlin – 2,5

Kan inte göra mycket på målen men gör inga idioträddningar som tyvärr behövs.

Larsson – 2

Helt ok, bra första 30 men bara ok resterande.

Ahmedhodzic – 1,5

Som alla andra var han jättebra första halvtimmen men tappar markeringen på Häckens 1-1 och är tyvärr inte bra nog idag.

Nielsen – 3

Var helt fantastisk i första halvlek och är då en femma.
Tappat i andra och är inte tungan på vågen som MFF behöver i försvaret.

Olsson – 1

Nej, samarbetet med Birma fungerade inte idag och var direkt livsfarlig för MFF bakåt med slarviga passningar och dåligt spel.

Nalic – 1,5

Gör inte många rätt.

Innocent – 1,5

Ingen bra dag på jobbet för Bonke.

Lewicki – 2

Kämpar men verkar lida akut av att spela så lite denna säsongen.

Birmancevic – 1

Tappar bollen konstant, visar oerhört lite framåt idag och får inget gjort.

Nanasi – 1,5

Gör det precis som alla andra en bra första halvlek, tappar allt i andra.

Colak – 2,5

Gör mål och är farlig framåt. Får ingenting att jobba med under 60 minuter av matchen.


Abubakari, Brorsson, Gwargis och Moisander spelade för kort för att betygsättas.
Plus till Malik som gör 2-2.


Ett sista tillägg. Ladebäck, du borde flyttas ner till division 2 södra för på denna nivån hör du inte hemma.
 

Kalle Dahlberg2021-11-20 19:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?