Matchrapport Malmö FF – Degerfors IF 5-0
Tack för allt Hugo, vi ses snart igen hoppas jag!

Matchrapport Malmö FF – Degerfors IF 5-0

Två Hugo från start, Kiese helt utanför truppen, Lasse kapten och Moisander tillbaka. Det var onekligen en helt vanlig ovanlig startelva som till match mot Bruket tillika det mest sympatiska laget i allsvenskan. Skulle MFF göra som Göteborg samt Häcken och göra sex mål på Degerfors eller skulle det bli en tightare match? Det visade sig bli en kross. Inför matchen börjar klacken sjunga vår kaptens namn, en mäktig ljudkuliss till en man jag önskar ett snabbt tillfrisknande och att allt ska gå b


Första halvlek
Degerfors börjar med bollen och första halvlek är igång. Även om startuppställningen säger 4-3-3 så är det snarare 3-3-4 för ”Busse” är så pass offensiv att det inte kan räknas som vänsterback. Första skottet i matchen tas i minut 3 av Hugo Bolin som Degerfors målvakt Jonas Olsson räddar. Första tio minuterna är det MFF som har bollen, ligger högt med försvaret men kommer inte riktigt till några extremt heta chanser men det är högt tryck mot motståndaren.

Nästa farliga skott kommer när Peña tar skott från ungefär 25 meter där målvakten gör en märklig utboxning. Efterföljande hörnan är resultatlös men det leder senare till ett anfall där Hugo Bolin återigen är den som tar skottet men det går strax över ribban. Noterbart är att nästa anfall startas av att Lasse Nielsen gör en usel bollmottagning, räddar upp den och fortsätter driva framåt. Slår sedan en klockren passning till Vecchia och allt slutar med en hörna.

SÅ KOMMER DÅ 1-0!!
Det är ingen mindre än, SÅKLART, HUGO LARSSON i sin sista hemmamatch och stadion fullkomligt exploderar när rekordmannen sätter 1-0 i 18e minuten för sitt Malmö FF.

Strax efter målet kommer två längre uppehåll i spelet då först en spelare i Degerfors ligger ner och sedan är det Cornelius som behöver tas om hand om. Cornelius får tyvärr byta och Martin Olsson är den som ersätter honom.
Ovanpå det blir det ytterligare ett avbrott efter att en person på läktaren har drabbats av ett sjukdomsfall. Matchen återupptas och personen verkar efter omständigheterna vara ok.

Efter en trevande start efter uppehållet kommer MFF till sin första chans. Det är nära att Hugo får göra sitt andra mål för kvällen. Hörnan efter resulterar i en ny hörna efter fint spel mellan Vecchia och Nanasi. Hörnan som kommer är slagen av Peña och det är nära Vecchia kan slå in den, pressen från MFF fortsätter. Tyvärr är hörnan dåligt slagen och chansen försvinner.

Nästa chans får publiken att bli fullkomligt galen. Bolin springer ifrån sin försvarare och blir fälld, svårt att se om det ska vara straff eller inte men skulle mycket väl kunna vara det (ni som läser detta har antagligen sett repriser). Efter detta så försöker spelarna ta bollen från målvakten och då blåser domaren. Rapporter från tv-soffan säger att straffen var solklar, jag får ta min far på orden.

MFF spelar i stora stunder ut Degerfors i första halvlek. Vecchia kommer i ett favoritläge men sätter tyvärr bollen i stolpen.
Degerfors får sin farligaste chans i halvleken precis när domaren lägger till nio minuter stopptid. Det är Malmös höga press som gör att Degerfors kan komma till läge men det blir aldrig närmre än hörna och sedan har Dahlin den i famnen.
I detta läge så har Ali bytt kant och alternerar med ”Busse”. Detta leder till ett hårt inspel längs marken från brasilianaren men målvakten räddar. Därefter får Bolin läge att spela in bollen men Vecchia missar bollen och den går till inkast.

Härefter mattas matchen av en aning. Spelarna orkar inte riktigt fullfölja på samma sätt men det är en bra press som fortsätter och visst ger det en effekt. Matchens bästa spelare i första halvlek Sebastian Nanasi gör 2-0 i sista tilläggsminuten på passning av Ali.

Andra halvlek
Noterbart inför andra halvlek är att den enda spelaren med MFF-koppling i Degerfors Peter Gwargis blir inbytt.
Cirka fem minuter in i andra halvlek är det dags för ny straffsituation, Ali ramlar i straffområdet men även denna gång så friar dagens domare Adam Ladebäck. Det spelar nästan mindre roll för att nästa anfall så driver Hugo Bolin på och hittar sin namne med en fin pass, dock gör målvakten en bra räddning till hörna. Hörnan är resultatlös och efter en del malmöpress är bollen hos Degerfors.

MFFs press är i det närmast konstant, problemet ligger i att om en spelare tappar bollen så går Degerfors på kontring. Det funkar utan att det blir allt för farligt mot Degerfors men mot ett bättre lag hade det kunnat straffa sig direkt. Frågan jag ställde mig i minut 56 är hur mycket spelarna i Degerfors orkar för det är redan en del trötta ben medan MFF bara verkar som på moln.

Herregud vad bra han är, grabben från Kristianstad som har ett sådant genombrott som tyvärr fått stå i skymundan för en viss Hugo Larsson men han gör sitt andra mål för dagen med en enormt snygg chip över målvakten och sedan firar han mot klacken. 3-0 till Malmö när vi är framme i 62a minuten. Återigen framspelad av Ali.

Äntligen får Arne Holmquist utdelning, i 68e minuten är det hans tur att göra mål och det är precis som vanligt med en skruv intill stolproten.
MFF bara fortsätter att pressa på och efter trippbytet så i nästa anfall så är det ”Busse” som får göra mål. Samma Busanello är nära att göra ett mål till när Degerforsmålvakten håller på att tappa in bollen.
I 81:a minuten gör så MFF sitt sista byte och Hugo Larsson går ut till stående ovationer från hela publiken. In kommer en debutant i form av Daniel Gudjohnsen.

Matchen lugnar ner sig en aning och Degerfors kan trycka på en del men matchen slutar givetvis med säker seger till MFF.

Efter matchen så tackas Hugo Larsson av för en kort men fantastisk tid i Malmö FF för den här gången.
Tack för allt Hugo och välkommen åter!

Betyg
Dahlin – 3
Har inget att göra, noll, inget, nada men han är stabil i det han absolut måste göra.

Busanello – 4
Bra match, är Busanello bra så är Malmö bra. Ligger alltid på i pressen, ett ständigt hot framåt.

Cornelius –
Kan ej betygsättas, utbytt efter halva första halvlek.

Moisander - 4
Det är nästan som att den mannen inte har varit borta med en allvarlig knäskada. Otroligt stabil, nästan lite läskigt stabil.

Nielsen – 3,5
Han gör det han ska, är ute på lite rundor som skapar några farliga kontringar men behöver verkligen inte förta sig.

Larsson -3,5
Gör mål, spelar som en mycket äldre spelare och håller ihop laget på mitten. Kommer bli så oerhört saknad.

Nanasi – 5
Bäst på plan, tack för underhållningen.

Peña (ut 71)  - 3
Gör det bra defensivt, är bra offensivt, stabil match.

Ali (ut 71) – 4,5
Ali är en överraskande bra försvarsspelare. Att han är snabb vet vi men han jobbar enormt i försvaret och gör det svårt för motståndaren. Han går också ständigt framåt och har alltid två bevakare annars är det kört. Är inblandad i nästan samtliga mål.  

Vecchia – 4
Ett ständigt hot framåt, gör ett mål som kanske skulle vara ett till, är en sådan oerhörd klasspelare även om det inte alltid syns.  

Bolin (ut 71) – 3,5
Vilken startdebut för den andra Hugo. Visar framfötterna, går framåt och är ett ständigt hot.

Avbytare
Olsson – 3
Landslaget i sig är oerhört ointressant, vill egentligen bara konstatera att Janne Andersson är ett troll som tar ut Olsson. Han är inte dålig, han är helt ok men ska han vara i ett svenskt landslag? Tveksamt. Idag gör han dock en fantastisk match så rimligtvis ser Janne något i karln.

Lewicki – 2
Stabil defensivt, gör exakt det han ska och det är skönt att se.

Rieks – 2
Driver framåt, är inte inblandad i så otroligt mycket.

Sejdiu – 2,5
Är precis som Ali ett ständigt hot framåt. Kul det måste vara att möta MFF i Malmö när Ali går ut och in kommer en spelare som kan göra mycket av detsamma.

Gudjohnsen
Betygssätts ej, spelade för kort tid.
 

Kalle Dahlberg2023-06-05 22:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?