Matchrapport MFF-Hammarby
Åtta mål på fem matcher har han stänkt in nu den gode IKT. Han får gärna fortsätta med det snittet.

Matchrapport MFF-Hammarby

Åh så skönt att va Malmö! Ytterligare en härlig matchdag på Stadion är tillända, femte segern i rad och idel lyckliga miner både på läktaren och på planen. Det finns helt klart sämre sätt att fira Valborg.

Varför ändra på ett vinnande lag tyckte visst både jag och Rydström, och samma startelva som senast mönstrades. Och det får man ju säga gick hyfsat. Första halvlek var alldeles lysande och MFF-spelarna tycktes leka fotboll, kombinerat med hårt arbete. Visst, ett par slarviga passningar rakt i gapet på Hammarbyspelare fick hjärtat i inledningen men sen handlade om Malmö FF mest hela tiden.  

Det kunde ha blivit mål av Kiese Thelin (vem annars) redan efter knappa kvarten men bollen träffade ribban. Men bara ett par minuter senare klev Vecchia fram och satte dit ledningsmålet och vi på läktaren fick explodera i målfirande. Det känns verkligen skönt att Vecchia också kommit igång med målgörandet, säsongen är lång och vi kan inte bara förlita oss på Kiese Thelin. Fast idag kunde vi nästan det. Efter att MFF kommit fram i anfall efter anfall så kom 2-0 på nick från "Kiesen", framspelad av Busanello. Men han tyckte tydligen inte att det räckte där, bara fem minuter senare satte han dit trean också. Ståplats kokade och man trodde knappt att det var sant med 3-0 ledning i halvtid. 

Hammarbys tränare kände väl att något behövde hända och gjorde fyra byten i paus, medan det för MFF handlade om att behålla kontrollen och inte släppa in Hammarby i matchen. Visst han det smyga sig fram en gnutta oro för det när Hammarby, efter ett bolltapp av Ceesay, reducerade till 3-1 efter knappa kvarten genom Djukanovic (framspelad av Adi Nalic). Men hos MFF-spelarna syntes inte ett spår av nån ängslighet. Istället var det som att de ville säga till oss: "oroa inte ens" och nästan direkt svarade Kiese Thelin med att fullborda sitt hattrick. Det var inte samma tryck framåt i andra halvlek och länge kändes det som att 4-1 skulle stå sig. Men, tidigare MFF-spelaren Adi Nalic ville annorlunda, och fastställde med cirka kvarten kvar slutresultatet till 4-2. 

Några andra tankar: 

  • Det är inte bara spelmässigt som det ser bra ut nu, truppen utstrålar också en härlig harmoni och glädje. Det är underbart att se dem fira efter matcherna. 
  • Busanello - vilken stjärna han visar sig vara! Han går från klarhet till klarhet. Trygg bakåt, bra framåt och jobbar för laget matcherna igenom. 
  • Återigen har tifo-skaparna gjort ett fenomenalt jobb. Jag älskar tifon som hyllar gamla hjältar och dagens till Krister Kristensson var inget undantag. Pampigt, vackert och värdigt. Tack för det. 
  • Nu ska vi inte rusa iväg och få hybris så här bara fem matcher in på säsongen. Men efter förra säsongen, när det stundtals mest var jobbigt att vara supporter, är det ljuvligt att njuta, fira segrar och längta till nästa match så snart den nuvarande är slut. Och att få blicka från ovan på lag nummer två. 




 

Åsa Flykt2023-04-30 21:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?