Matchrapport MFF- Sivasspor - En oerhört skön seger!
Ovan målgörare som firade finskt - bara glädje, inga målgester

Matchrapport MFF- Sivasspor - En oerhört skön seger!

Detta var en riktigt bra kväll. Vi fick inte bara med oss ett bra resultat inför returen. Vi fick också äntligen se ett Malmö FF vi vill se och känner igen från tidigare års Europaspel. Efter en lång period av missnöje och gnäll från oss runtomkring är det skönt med positiva vibbar efter en match.

Inför matchen i veckans "Sex och jävligt offside"-lista skrev jag bland annat om att spelglädje började visa sig hos MFF-spelarna i Sundsvallsmatchen och om att jag gillade Dahlins uttalande om att MFF måste bli ett lag och en enhet igen, bli jobbiga att möta. Såklart var jag nervös att detta skulle vara borta igen i detta första möte med Sivasspor men det behövde jag inte vara. För visst var det en riktig laginsats som låg bakom segern, i kombination med att flera spelare lyfte sig många nivåer jämfört med tidigare matcher. Birma var sådär fånigt bra som vi blev bortskämda med ett tag, kapten AC gick plötsligt att känna igen, Moisander gjorde inte bara mål utan var även bättre än på väldigt länge, och så vidare... 

MFF började matchen bra, och 1-0 mål kom redan i 18:e minuten och var riktigt läckert. Birma tog sig snyggt fram på vänsterkanten och spelade in bollen mot Zeidan. Han stod lite felvänd och jag hann tänka att det skulle bli svårt för honom att få till ett bra skott men ack så fel jag hade. Han vände om och sköt stensäkert in bollen i bortre hörnet. MFF fortsatte sen att ligga på och dominera ytterligare en period, men i 30:e minuten kom så en kvittering vilket kändes som en kalldusch och fick en klump av oro att börja bildas i magen. Men det visade sig vara oro i onödan. 

MFF-spelarna fortsatte att trycka på som tidigare och kort efter kvitteringen fick Birma till ett bra skott som ledde till en hörna som tyvärr blev resultatlös. Man fortsatte att skapa flera halvfarliga chanser. Så med knappa tio minuter kvar av första halvlek fick MFF en frispark just utanför straffområdet, skapad av - just det - Birmancevic igen. Kapten AC stegade fram och fick till en riktigt bra träff, här hemma utbrast sonen direkt efter: Sicket jäkla mål!

I andra halvlek fortsatte MFF att trycka på bra och segermarginalen skulle ha kunnat bli större än 3-1 som det till slut blev efter att Niklas Moisander, med "fel fot" lyckades peta in bollen i en rörig situation efter en hörna. Det hör ju inte till vanligheterna att den finske veteranen gör mål och hans firande var, som hans landsman Markus Halsti skulle beskriva det, väldigt finskt, det vill säga helt utan målgester och ganska återhållsamt. Själv beskrev han det som att han blev som en liten pojke, och inte visste vad han skulle göra.

På läktaren var det tyvärr ganska glest i playoffmatchen men oj vad ni som var där hördes! Stämningen fick det att göra extra ont i hjärtat över att inte ha möjlighet att vara på plats. Andreas Georgsson uttryckte det fint på mff.se så jag låter hans citat få avsluta: "Detta var en typisk europeisk kväll för Malmö FF. Detta är Malmö, vilket är en bra blandning mellan spelare, läktare och ledarstab. På många sätt var detta en bra Malmö-kväll."

Åsa Flykt2022-08-19 01:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?