Medioker insats slutade med förlust

Söndagskvällens sena match mot Huddinge på Skytteholms IP blev ingen höjdartillställning för hemmalaget. Efter att ha kämpat ikapp ett 0-1 underläge så bjöd man gästerna på två sena mål efter försvarstabbar. Resultat: AFC - Huddinge 1 - 3 (0-0)

AFC startade friskt och skapade flera chanser första kvarten. Emmanuel Dogbe hade en bra chans redan efter tre min på Jesper Carlssons passning, avslutet dock över målet
En AFC frispark från 16.5 meter lägger Alex Pereira tätt over målramen.
Eberson gör likadant som Alex efter en Filip Rogic passning.
Gästerna fick vänta till 39:e min innan man fick sin första målchans i halvleken. en lobb som landade på målnätet hos hemmamålvakten Pilip Vaitsiakhovich. I 42:a min fick Huddinge ett friläge där avslutet dock gick rakt på Vaitsiakhovich. Spelmässigt jämt, men AFC hade flest målchanser under halvleken.

I 58:e min får HIF:s Joel Johansson springa in sig utan bevakning och kan ladda för fullt i bortre burgaveln från 20 met utan chans för Pilip.
AFC kämpade sig tillbaka in i matchen i 73:e min då Joakim Alriksson kunde bomba in 1-1 från straffområdesgränsen.

En ödesdigert försvarssmisstag gjorde att gästerna kunde återta ledningen med 1-2 i 85:e min. Ytterligare en grov försvarsmiss på stopptid bäddade för 1-3 då lagerts skyttekund Erido Poli kunde prickskjuta från 30 meter. Alldeles för enkla mål bäddade för förlusten, samtidigt som AFC inte vann många närkamper under matchen, vare sig på marken eller i luftrummet.

En rättvis Huddinge seger var det mot ett AFC som inte fungerade denna sena söndagskväll.
AFC vill nog glömma denna match fortast möjligt.
Mohamed Nablisi dömde riktigt bra inför dryga hundratalet åskådare.
Nästa match är söndagen den 31 augusti på bortaplan fast det är hemmaplan. AFC möter nämligen Vasalunds IF kl 17.00 på Skytteholm. Ett "Vasa" som besegrade IK Frej på söndagseftermiddagen.