MFF ändrar i den sportsliga ledningen
Vår nya sportchef och tekniske chef.

MFF ändrar i den sportsliga ledningen

Kanske som en konsekvens av utvärderingen av förra säsongen aviserade MFF idag en förändring av den sportsliga ledningen.

Daniel Andersson återgår till titeln sportchef "och arbetar vidare med oförändrat ansvar" enligt mff.se. Han kommer dock arbeta mer kortsiktigt med rekryterimngar och försäljningar, samtidigt som han i vardagen arbeta nära stab och spelare i våra representationslag.

Samtidigt blir Andreas Georgson teknisk chef i Malmö FF med det strategiska ansvaret för att uppnå föreningens långsiktiga sportsliga mål. Andreas kommer som tidigare att rapportera till Daniel Andersson. 

I sin nya roll ska Adreas bland annat att ha det långsiktiga strategiska ansvaret för Malmö FF:s fotbollsutveckling samt det strategiska ansvaret för att uppnå och sträva mot de mål som sätts upp i den sportsliga strategin. Den tekniska chefen ansvarar också för föreningens scoutingverksamhet på alla nivåer.

Bland de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår exempelvis att ha kontroll på att spelartruppens sammansättning följer sportstrategin och vara väl förberedd med flera alternativ från vår lån- och ungdomsverksamhet eller potentiella nyförvärv.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-01-04 13:35:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?