-
-

MFF åter på vinnarspåret
MFF vann hemma mot Falkenberg.

Efter den oavgjorda matchen borta mot Mjällby, som f.ö. bröt den långa segersviten, studsade Malmö tillbaka mot Falkenberg under söndagen och tog tre fina poäng i toppen.

Malmö kom som bekant till dagens tillställning med en oavgjord match borta mot Mjällby i bagaget. Efter den matchen fick laget en hel veckas vila och det var säkert välbehövligt med tanke på det täta matchandet. Johan Dahlin och Ola Toivonen var åter utanför truppen, men in kom istället Lasse Nielsen som varit borta ända sedan cupsemifinalen mot Mjällby i början av juli.

Jon Dahl Tomasson gjorde några förändringar i startelvan och ställde upp enligt följande: Johansson: Larsson, Brorsson, Nielsen, Safari: Lewicki, Bachirou, AC: Rieks, Thelin, Sarr.

MFF inledde matchen bäst och hade stor kontroll över bollinnehavet under stora delar av den första halvleken. Falkenberg hade svårt att få grepp om bollen och allt som oftast fick man slå undan bollen i ren panik.

Ungefär halvvägs in i halvleken träffade AC båda stolparna innan bollen rullade ut till en Falkenberg-försvarare som kunde rensa bort bollen. MFF-mittfältaren kommenterade i halvtid att det var ”Even Steven” och åsyftade att Falkenberg hade en liknande otur i mötet, lagen emellan, för några veckor sedan.

I den 40:e matchminuten hittade en fin långboll ifrån Bachirou, över Falkenbergs backlinje, en friställd Sören Rieks som sköt bollen förbi en chanslös Johan Brattberg i bortamålet. Resultatet 1–0 i halvtid var rättvist, men kanske att man hade hoppats på lite fler klara möjligheter ifrån hemmalaget. Emellanåt kändes det som att trion längst fram blev lite stillastående och kanske var balansen på mittfältet en aning för defensiv.

Den andra halvleken blev sedan inte särskilt gammal innan en perfekt boll ifrån Sarr hittade Kiese framför målvakten. En misslyckad förstatouch gjorde inte särskilt mycket, Kiese tog istället ett extra varv runt Falkenbergs försvarare innan han dunkade dit bollen i krysset. Detta var Thelins nionde mål denna säsong i Allsvenskan och med det delar han skytteligaledningen tillsammans med Jesper Karlsson och Stefano Vecchia.

Mot slutet av halvleken släppte MFF, lite onödigt, in Falkenberg i matchen igen. Visserligen hann Sarr med att pricka ribban, men det sista målet gjordes av bortalagets Tobias Englund med endast tre minuter kvar.

Målet innebar att det blev lite spänning på slutet, men på det stora hela vann MFF fullt rättvist. Falkenberg ska dock ha en eloge för att man kämpar på ända till slutet av matchen. Segern för Malmö FF innebär att man utökar sin serieledning till sju poäng då Elfsborg, något överraskande, förlorade hemma mot Östersund.

I nästa vecka ska MFF först spela kval till Europa League på torsdag för att sedan ta sig an Elfsborg på hemmaplan under söndagen. Men det är då det – nu njuter vi av tre nya poäng och utökad serieledning.