MFF besegrade Sparta Prag
Det blev en skön seger för MFF mot Sparta Prag.

Under torsdagseftermiddagen träningsspelade MFF mot tjeckiska Sparta Prag i spanska Marbella. MFF var strået vassare och vann sin andra match för året.

Det var dags för Marbella-lägrets andra träningsmatch under torsdagen. Efter den ganska intetsägande matchen mot Krasnodar, i söndags, spelade MFF idag mot tjeckiska Sparta Prag.

Laguppställning för MFF såg ut enligt följande: Nilsson: Lewicki, Anel, Bengtsson, Safari: Bonke, Erdal: Antonsson, Traustason, Nalic: Thelin.

Dahlin lämnade ett sent återbud till matchen och istället fick Mathias Nilsson mycket speltid. Isaac Thelin hade ett bra läge halvvägs in i den första halvleken men lyckades inte få bollen innanför stolparna. Överlag tycker jag att Malmö stod upp bra mot Prag genom hela matchen och efter ganska exakt en timmes spel gjorde Marcus Antosson ett väldigt efterlängtat mål när han styrde in ett fint inlägg ifrån Safari. Hela anfallet som ledde upp till målet var väldigt vackert med spel på en – och två touch.

Efter ungefär sextioåtta minuter valde MFF att byta ut hela startelvan och ställde efter detta upp enligt följande: Nilsson: Larsson, Nielsen, Hugo, Knudsen: AC, Bachirou, Rieks, Gall, Berget: Gische.

Sparta Prag började, ju längre matchen led, bli allt mer frustrerade och drog på sig en drös med gula kort. I den 75:e minuten fixade AC en straff efter att ha blivit nedknuffad i straffområdet. Eller nedknuffad och nedknuffad, där var absolut en kontakt, men frågan är om det inte kommer att sorteras in, när säsongen summeras, som en av dom billigaste straffarna under året. Berget klev fram och tryckte dit bollen på ett förtroendeingivande sätt. Målvakt gick dessutom åt fel håll och det känns faktiskt rätt skönt att årets första straff resulterade i ett mål.

Under den första delen av matchen var Nalic återigen pigg och detsamma gällde även Antonsson och Thelin. Tyvärr fick inte Thelin göra något mål idag heller, vilket jag gärna hade sett, men han kryper onekligen allt närmre. Anel och Bengtsson fungerar bra ihop i mittbackslåset och Lewicki gjorde, återigen, ett gediget arbete som högerback. Personligen tycker jag att Erdal kom lite för långt ner i planen och därför inte alls kom till sin rätt på samma sätt som han brukar – dock en fullt godkänd insats. AC fick gå av med fem minuter kvar och ersattes av Amel Mujanic. Dansken tog sig mot ryggen och ännu har det inte kommit något besked om hur allvarligt det är med honom.

Cmore visade bara dom första nittio minuterna och därför så fick vi bara se knappt 25 minuter med den andra laguppställningen. Svårt att peka ut någon som gjorde det extra bra på den korta tiden, men jag tycker nog ändå att Berget såg en aning piggare ut än vanligt. Även Knudsen kändes stabil ute till vänster i försvaret.

Hur spelet såg ut under dom resterande 45 minuterna har jag ingen aning om. Det enda jag vet är att det inte blev några fler mål utan MFF vann med 2–0.

Nu reser laget hem igen och nästa träningsmatch spelas på tisdag mot Varbergs BOIS på Malmö IP klockan 13:30.