Eleda Stadion, 2024-07-07 16:30

Malmö FF - Halmstads BK
5 - 1

MFF-HBK: 5-1

MFF-HBK: 5-1

Säker hemmaseger efter beprövat recept. Rydströms nya startelva klarade testet.

Omstart av Allsvenskan och frågan Malmö FFs uppehållsspöke skulle visa sig igen eller fortsätta vila i graven. Största anledningen till tvivel och onda aningar fanns i amerikaäventyrarna Cornelius och Peñas frånvaro. Skulle dessa två kuggar kunna ersättas eller skulle hjulen gnissla och kränga?
Malmö ställde upp med Dahlin i målet. Unge debutanten Nils Zätterström fick chansen att både bilda mittlås med Pontus Jansson och testa sig på allsvensk nivå från start. Martin Olsson gick in istället för den lätt skadade Busanello, Jens Stryger Larsen huserade till höger.
Centralt fanns Oliver Berg, Lasse Berg Johnsen, Sebastian Nanasi och Anders Christiansen. Längst fram, fruktade Thelin och Botheim.
En hyfsad elva på alla sätt, men skulle den kännas trevande och nykomponerad?

Nja, det gick väl helt okej. 5-1 efter 90 minuter är svårt att inte glädja sig åt. Malmö FF vann säkert och på ett sätt som känns ingen från flera av de tidigare omgångarna i år. En någorlunda jämn första halvlek och en uddamålsledning i paus. En period efter paus där initiativet tappas men sedan en rasande avslutning där de stora segersiffrorna spikas in i motståndarnas tröttkörda kista. Typ.

Malmö FF visade både ringrost och klass, då blir det så här mot ett Halmstad som stod upp bra inledningsvis och släppte inte till mycket mer än de två lägen som ledde till målen.        

Men glädjeämnen var många:
Vi vann igen och Malmö kunde ta tre enkla poäng utan Derek och Sergio på plan. Starkt och viktigt eftersom särskilt Cornelius ryktas vara eftertraktad av andra klubbar.

Thelin och Botheims målproduktion håller i sig. Ett var idag.

Nils Zätterström agerade med pondus, självklarhet och i fint samspel med Pontus Jansson. En ny stjärna är på väg att tändas. 

Baklängesmålet får Oliver Berg ta på sig efter ett ödesdigert bolltapp till HBKs säkre islänning. Men norrmannen spelade upp sig och verkar vara på gång efter nyttiga minuter idag.  

På väg uppåt, framåt och tillbaka är också Anders Christiansen. Förta tävlingsmålet idag sedan comebacken.

Thelin och Botheims målproduktion håller i sig. Ett var idag. Också härligt att Nanasi levererar helhjärtat och inte verkar ha tankarna på annat håll.

Skönt att se att bänkade Ali och Bolin kommer in och höjer energinivån sista kvarten. Det gäller förresten även Niklas Moisander. Två sena mål av Hugo, det ena på en smörpass från den finske veteranen.

Nästa match borta mot Mjällby. Dags att ta livet av ett annat spöke.

Framåt Malmö!
 

John Börén2024-07-07 21:19:04
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?