MFF - ÖSK: Poängtapp mitt under den glödheta guldstriden
Simon Thern glänste under matchen men fick ändå vandra av planen besviken.

Det var som bäddat för tre poäng och ett fint utgångsläge inför den sista omgången i Allsvenskan för MFFs del. Men kvällens match blev en svårare uppgift än vad pappret givit sken av och förlorade poäng mot ett jumbolag hemma på Malmö Stadion blev än en gång ett faktum, när det som minst behövdes...

Första halvlek.
Efter att bollen varit mer i luften än på gräsmattan under ett par minuter så var det Thern som i tredje minuten gjorde första avtrycket i matchen med ett vasst avancemang som resulterade i hörna. Utdelning uteblev dock.

Passningsspelet och defensiven var lite halvslarviga för Malmös del inledningsvis som bland annat orsakade tidiga hörnor för Örebro. Man visste sen tidigare att fasta situationer är något ÖSK är duktiga på, men vid dessa visades inte prov på något häpnadsväckande.

Solonummer av bland annat Rantie och Ricardinho kompenserade upp slarvet ganska fint, men de första 10 minuterna var ändå ganska karaktärslösa för Malmö.

I tolfte minuten exploderade Daniel Larsson i en väldigt snabb rush. Det som stoppade honom var Chencinski som fällde honom i straffområdet vilket resulterade i straff för Malmö. Straffen valde Miiko att ta hand om, men det var inget som fick honom att sträcka på ryggen i efterhand då Chencinski läste den och räddade utan problem.

I ett fartfyllt anfall i femtonde minuten med många aktiva himmelsblå aktörer tog Daniel Larsson en löpning i sidled där han sedan la ett superbt inlägg mot mål där Rantie dock saknade någon decimeter i längd för att nå fram till bollen och nicka in den.

Kommunikationsproblem och defensivt slarv orsakade en del nerviga situationer vid några avancemang signerade av ÖSK i snåret kring 20 minuter avverkade. Malmö hade svårt att få det att lossna, vilket inte helt osannolikt kunde ha att göra med en del spökande nerver.
Detta märktes bland annat på den produktiva högerkanten vi varit vana med där Hamad och Albornoz haft fina samarbeten, som ikväll tog lång tid på sig att komma igång ordentligt. Men detta berodde även på att Hamad var en av fokuspunkterna för Örebro och var därmed ordentligt markerad stora delar under första halvtimmen.

Malmö visade en hel del iver då det var många offsideblåsningar ett tag. Den som tog mest vettiga beslut och stod för otroligt fina aktioner var unge herr Thern som verkligen tycktes trivas bra i klimatet på Malmö Stadion ikväll.

Ett mycket bra läge för Malmö skapades i 37:e minuten där Larsson tog en djupledslöpning med boll och sedan la bollen i sidled till Rantie som dock inte riktigt han få till ett bra skott och Chencinski räddade återigen.

ÖSK fick till en mycket bra hörna i i 39:de minuten där bollen efter lite okontrollerade studsar i straffområdet lyckligtvis hamnade i händerna på Dahlin som med raka armar höll bollen borta från mållinjen.

De sista minuterna av första halvleken höll Malmö sig på offensiv planhalva längre stunder och man försökte.
Ricardinho fick dock innan halvlek det gula kortet visat för sig och kommer olyckligtvis vara avstängd sista matchen mot AIK.

Sammanfattningsvis: Man märkte att Örebro var duktigt pålästa på Malmös spelsätt och de fick bestämma tempot allt för mycket. Malmö spelade inte alls lika rakryggat som de brukar och bör på hemmaplan. Anfallen var ganska ostrukturerade och bitvis ogenomtänkta och man märkte att hur stängd Hamad blev på sin kant då det inte hände speciellt mycket på den kanten som bidrog till något gott.
Nerverna inför andra halvlek blev inget att leka med, vare sig för spelarna eller oss supportrar.

Andra halvlek.
Sökes: Utlösande faktor för ett himmelsblått målkalas.

Thern fortsatte leverera och första bästa anfallet i andra halvlek startade hos honom som han sedan fortsatte genom att lägga över bollen till andra sidan straffområdet där Hamad plockade ned bollen och sedan la fram den till Friberg som dock inte fick till avslutet.

Adresslapparna på passningarna för Malmös del tycktes vara skrivna med väldigt diffus handstil och det var en frustrerande låg kreativitet i Malmölägret som fortsatt drog ned på tempot som i detta läge var tvunget att höjas för att gynna Malmö.

Minut 57 - Update: Utlösande faktor för himmelsblått målkalas troligen funnen.
Detta i form av en revansch för Miiko Albornoz del då han efter en passning av Hamad kunde få till ett fint skott som representerade ledningsmålet i bortre delen av målet. Så underbart skönt att det var just Miiko som fick göra det.

Målet blev en direkt utlösanade faktor för Malmö kreativitet och tycktes vara lite utav en ”ja juste-upplevelse” då hela laget fick en påminnelse om hur det ska se ut när Malmö bjuder upp till vals på Malmö Stadion. Pressen framåt blev mer konstant efter målet och anfallen mer effektiva.

ÖSK fortsatte dock sin press och vissa stunder var det inte mer än marginaler som skiljde Örebros anfall från att bli mållösa eller inte och i 69:onde minuten hade Örebro marginalerna på sin sida då Kakara klackade in kvitteringsmålet. 1-1.

Update: Utlåtandet om den utlösande faktorn tycks vara en missbedömning.

Örebro fortsatte hålla ett relativt högt tryck och skapade en del farliga chanser. Samtidigt fortsatte Malmö satsa offensivt genom att byta ut Halsti och sätta in Wilton.

Wilton fick en perfekt löpning felaktigt avblåst för offside och irritationen och frustrationen på Malmö Stadion var påtaglig även i Norrland i detta matchskede där man desperat sökte ett nytt ledningsmål men felaktigt förhindrades.

Malmö fick en riktigt bra målchans när man precis gått in på sista kvarten av ordinarie tid, i form av en hörna som studsade insida stolpe ut.

I minut 79 bytts Daniel Larsson ut och ersattes av Ivo Pekalski.

Malmö fortsatte att viljestyrt pressa på framåt med en annan enorm press i ryggen, i stressen av att hinna med det välkända guldtåget som snart skulle börja rulla i långsam takt på perrongen.

Största delen av de sista minuterna av ordinarie tid höll hus på Malmös offensiva planhalv där spelet även stannade under de fem tilläggsminuterna, men det hjälpte inte.

Matchen slutade oavgjort, 1-1 och Malmö tappar två enormt viktiga poäng.