MFF- Riga: Spelarnas ord om matchen
Anel njöt av att höra publiken sjunga hans namn efter matchen.

MFF- Riga: Spelarnas ord om matchen

Efter matchen kom Colak, Anel, Nanasi och Nalic till presskonferenspodiet och svarade på frågor om hur de såg på dagens seger.

Antonio Colak som nu gjort mål i de fem senaste matcherna menade att huvudanledningen till att det lossnat är hårt jobb.
- Jag försöker alltid förbättra mig, alltid jobba hårt och det är det som är nyckeln till min framgång. Man jobbar till sig tur och det kan man säga att jag också gjorde idag. 
Han menade att efter en väldigt fin framspelning från JIB så var målet kanske något turligt men att det inte spelar nån roll, ett mål är ett mål. 
- Det var inte lätt att komma till chanser idag, de parkerade bussen, försvarede med hela laget. När vi analyserar matchen efterår kanske vi kan hitta smartare sätt att ta oss igeom. 
Självklart fick han också frågan om hur det var att spela inför publik. 
- Efter målet, när de ropade mitt namn, det var helt fantastiskt. Det är så skönt att spela framför publik, det ger oss spelare kraft och motivation.

Anel Ahmedhozic hade flera hårda kamper med fyrtornen i Riga, bland annat med anfallaren som blev utvisad i slutet av första. På frågan om det kändes givet att det skulle bli ett rött såsmåningom svarade han med ett skratt. 
- Ja, det var väntat, man kunde se lätt att han skulle få ett andra gult. Det var bara att fortsätta irritera honom. 
Efter matchen ropade publiken: Anel skriv på och han ombads såklart att kommentera. 
- Jag svär det kändes som att Stadion var fullsatt. Det var första gången jag hörde dom sjunga mitt namn. Vi har ju väntat på detta i 1,5 år. När man hörde dom sjunga under matchen, jag ville bara le. Men jag var ju tvungen att hålla mig fokuserad. 
Rigas tränare menade att Anel också borde ha fått ett andra gult i matchen vilket han var helt oförstående till. 
- För vadå, närdå? Äh, han bara snackar, om jag skulle fått ett andra gult - det hade varit helt sjukt. 

Jon Dahl Tomasson berömde Sebastian Nanasi efter matchen och  Nanasi själv var också nöjd, och också glad över att ha fått chansen från start. 
- Det var riktigt roligt att få chansen, att få visa vad mam går för. Och sjukt mycket roligare med publik, det var en riktig boost. Jag var lite nervös innan matchen, men försökte göra det enkelt i början och jobba mig in i matchen. 
Han var nöjd med sin insats och gjorde ingen hemlighet av att han vill behålla sin plats i startelvan, det är hans mål även om det är enormt svårt i Sveriges bästa lag. 

På frågan om vilken matchbild de förväntar sig i returen var Nanasi och Adi Nalic ense om att det lär bli tillknäppt även i Riga men att det ändå kommer att se lite annorlunda ut. 
- Det är alltid så på hemmaplan, säger Adi, man vill visa upp sig mer. Och dom måste ju gå framåt nån gång. Så jag tror dom kommer att gå framåt mer men att det ändå kan bli en ganska stägd match. 

Åsa Flykt2021-07-07 22:03:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?