MFF - Sirius 4-0 - Överlägset Malmö höll nollan

Malmö körde över Sirius med 4-0 efter att haft ledningen i nästan 90 minuter.

Jon Dahl Tomasson gjorde några förändringar men behöll stora delar av laget som vann mot Riga i veckan. Bonke, Franz och Beijmo lyftes in i startelvan som fick följande utseende.
Dahlin
Beijmo, Franz, Anel, Knudsen
Lewicki,  Bonke
Nanasi
Berget, Colak, Rieks

Äntligen publik igen och som Malmö bjöd tillbaka. Det tog bara lite mer än 30 sekunder för hemmalaget att ta ledningen. MFF fick tryck direkt och i en andravåg efter ett blockerat skott från Bonke Innocent hamnade bollen på högerkanten där Berget slog in den till Colak som mötte på ett tillslag som placerade in 1-0 vid den bortre stolpen.

MFF var fullständigt överlägset inledningsvis. Finfin rörelse kombinerat med ett uppfinningsrikt och snabbt passningsspel, vilket gav MFF ytor och chanser. 2-0 dröjde dock till minut 22 då Berget la en boll över backlinjen till Sören Rieks som löpte perfekt, tog ner bollen på bröstet och drog till med ett magnifikt skott som satt i första krysset.

Dominansen avtog möjligen något sista kvarten men när lagen gick till pausvila var 2-0 snarast i underkant. Sirius spelade piggt mitt på plan men var aldrig nära något mål. Närmast var en mindre lyckad frispark som höll på att ställa Dahlin när den fångades av vinden. Mycket bra halvlek av MFF där flera spelare glänste.

I andra halvlek fortsatte matchen i samma stil och möjligen gav Daniel Bäckström upp matchen lite när MFF vid ledningen 2-0 valde att slänga in Anders Christiansen och Veljko Birmancevic. Bäckström valde nämligen att svara med att ta ut Sugita. Jag vet inte orsaken och nu var det ju inte så att Sugita sprang runt och dominerade precis men om man tror på seger känns det ändå som att man vill ha kvar en sådan spelare. Bättre att spara till matcher som de har något att hämta i möjligen?

Hursomhelst. Malmö ägde matchen. De många bytena gjorde lite att MFF förlorade lite i struktur offensivt i andra halvlek men vaskade ändå fram bra lägen för bland annat Colak och sedermera Nalic som kom in för Colak i nummer nio-rollen. Sirius skapade några halvchanser - bland annat genom vår påg Laorent Shabani som var pigg på kanten. Riktigt nära blev det emellertid aldrig och Johan Dahlins eftersökta nolla kom allt närmare.

I slutskedet tog JDT ut tvåassistsmannen Jo Inge Berget och ersatte honom med Eric Larsson som fick chansen i en lite ovan roll. Han ville dock inte vara sämre än Berget vad gäller assist. En hörna från vänster blev överlång och hamnade hos Eric som drog till direkt. Skottet blev till en passning till Birmancevic som stötte in 3-0 från nära håll.

På övertid skulle det bli ytterligare en fullträff då Eric sprang fram på högerkanten innan han spelade in till AC i straffområdet. Den danske EM-medaljören tog emot och placerade in 4-0 bakom Mitov Nilsson samtidigt som "Vi vann igen" ekade över Stadion.

Vi vann igen. Tre lätta poäng.

------------
Många som var bra i dag. Tänkte lyfta några.
Anel är briljant i backlinjen. Vinner dueller, styr passningsspelet med högt tempo och hittar luckor.
Lewicki är exceptionellt bra igen. Täcker ytor, vinner och fördelar boll. Tillsammans med Bonke dödar han alla farliga ytor.
Nanasi är oerhört intressant i nummer tio-rollen. Hittar många fina passningar och är en stor anledning till det fina anfallsspel vi hade i första halvlek. Bra passningar på ett tillslag och rörelse direkt.
Berget - Colak - Rieks har fenomenalt bra rörelse i framförallt första halvlek. Ganska fria roller där alla tar stort ansvar och är bra i duellerna.

Jag tycker också att vi har flera fina inhopp även om strukturen försvann lite som sagt. Egentligen är det väl Veljko som har svårast i sitt inhopp och då gör han ändå mål. Bra utdelning.
Rakip, Nalic, AC och inte minst Eric gör bra insatser.

Sett över 90 minuter årets bästa insats.

Och så höll Dahlin nollan! Så otroligt viktigt framförallt mentalt.

Vi behövde en seger i dag. Av många olika anledningar. Att vi dessutom svarar upp med lysande spel var inte direkt negativt.

Så då njuter vi ikväll. I morgon börjar uppladdningen inför Riga. Vi ska vidare.

Publiksiffran är för övrigt otroligt märklig. Vi borde varit fler än strax över 4000...