MFF - TFF 2-0 - Seger i genrepet

MFF - TFF 2-0 - Seger i genrepet

Malmö varvade upp inför det allsvenska derbyt mot Helsingborg med derby mot Trelleborg.

Två startelvor
Milos hade de flesta till sitt förfogande. AC och Lewicki tillhör fortfarande skadestugan. Dessutom har Sebastian Nanasi varit sjuk och därför inte tillgänglig. Dennis Hadzikadunic och Sergio Peña har fått spelledigt. Det gav en startelva i första halvlek och sen bytte man hela laget till andra.
Första halvlek:
Dahlin
E. Larsson, Nielsen (K), Moisander, Knudsen
Sidibé, H. Larsson, Toivonen 
Sejdiu, Kiese Thelin, Birmancevic

Andra halvlek:
Diawara
Beijmo, Chalus, Olsson, Adrian
Rakip (K), Edvardsson, Rieks
Berget, Abubakari, Nuh

1-0
I första halvlek dominerade Malmö spelet nästan totalt men det dröjde 30 minuter innan ledningsmålet satt. Veljko Birmancevic drev upp bollen på vänsterkanten innan han spelade bollen in centralt där Patriot Sejdiu drog till från straffområdeslinjen och via en TFF-spelare satt bollen i nät. Sejdiu hade själv ett par bra chanser till i första halvlek men närmast att uttöka var Moisander vars skott tog i stolpen.

2-0
Den andra halvleken dominerades inte lika påtagligt av MFF men nog fanns det chanser. Som exempelvis Mubaarak Nuhs efter en timme då han sköt utanför i bra läge. 2-0 skulle dock komma när Beijmo gjordes ner i straffområdet och Jo Inge Berget fick chansen från elva meter. Berget visade enkelt att straffspöket är borta och 2-0 var ett faktum. Det visade sig även bli matchens sista mål.

Stabilt
Malmö gör en stabil insats och vinner, såklart, helt rättvist. Offensivt såg vi också en del glimtar av att något kanske är på gång. Bäst i Malmö? Svårt att säga, men Sejdiu var pigg och kanske den som överraskade mest positivt. I övrigt var det stabilt men få insatser som går att skriva hem om.

Domaren
Noteras bör att matchen dömdes, föredömligt dessutom, av Tess Olofsson.
 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-06-20 21:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?