MFF-Vålerenga -  Reflektioner efter träningsmatchen
Matchens gigant AC med sin vapendragare Peña som också gjorde en riktigt bra prestation i dagens match

MFF-Vålerenga - Reflektioner efter träningsmatchen

De sista träningsmatcherna på försäsongen 2023 är avklarade och det slutade med dubbla segrar för MFF. Av naturliga skäl blir det här fokus på matchen mot Vålerenga, eftersom matchen mot AGF inte sändes.

Ingen kan ju med bästa vilja i världen kalla det jag kommer att skriva här "fem snabba" med tanke på hur lång tid det gått sedan matchen mot norska Vålerenga avslutades. Men med matchstart klockan 13, då min arbetsgivare tycker att jag bör jobba - inte titta på och skriva om match - så var det bara att tugga i sig att få se matchen i efterhand.

Skulle jag skrivit en klassisk fem snabba så hade merparten av punkterna troligtvis haft med AC att göra. Idag startade han för första gången i år i en träningsmatch vår kapten, och som han gjorde det! I MFF:s 3-0 seger gjorde han samtliga mål och hans var fulländat efter bara ca en halvtimme, han var dominant och med en enorm portion spelglädje. Idag kändes det som att "den gamle AC" var tillbaks igen. Det känns riktigt skönt, inte minst med tanke på att första tävlingsmatchen väntar om bara någon vecka.

Elvan MFF startade med lär sannolikt inte ändra sig mycket till den matchen, förutom att Tinnerholm lär ta plats på högerbacken. Sen återstår också att sa om Taha Ali, som fick gå ut med en skada strax innan paus, kommer tillbaks. Innan han byttes ut hann även han visa framfötterna, bland annat genom att snyggt spela fram till AC:s båda första mål. De som startade var: Dahlin - Dahlin – Ceesay, Nielsen, Cornelius, Busanello – Larsson, Peña – Ali, Christiansen, Nanasi – Kiese Thelin. Utöver Ali byttes AC och Busanello (planenligt) ut efter ca 70 minuter.

Vad fanns det mer som var positivt utöver AC, att vi gjorde tre mål och höll nollan då? En hel del tycker jag! Inledningsvis släppte MFF till några lägen där Vålerenga fick komma i snabba omställningar, men då var Johan hur säker som helst i mål. Och när backarna efter en stund kom bättre in i matchen var det hur säkert som helst försvarsmässigt och det kändes inte som att Vålerenga var särskilt nära att reducera, deifnitivt inte i andra halvlek. MFF-spelarna var också bra i den höga press som det pratats en hel del om. Inte bara då målvakten hade bollen utan även vid inkast, då Vålerenga flera gånger hade svårt att hitta några alternativ alls.

Förutom AC och Ali var det även en fröjd att se såväl Peña som Nanasi. Det var, särskilt i första halvlek en hel del sekvenser med fint spel som var både vackert och effektivt. Unge Hugo Bolin, som kom in istället för Ali tog också verkligen för sig och var riktigt kul att se.

Till sist: Det var otroligt blåsigt under matchen där borta i Spanien med rätt rejäla byar och det fick mig att tänka på vad Johan Dahlin råkade ut för i en match med FC Midtjylland. Det var så stark motvind att vid en utspark vände bollen tillbaks till Johan som fångade den och därmed drog på sig ett gult kort. Kanske var han lite extra försiktig idag med långa utsparkar av den anledningen?
__________

Matchen mot AGF slutade 4-3. Målgörare: Turay (2), Sejdiu och Rieks eller Zeidan. Tydligen var de båda på bollen samtidigt vid en retur och det gick inte att avgöra vem som faktiskt var sist på bollen.