Lagbanner
Jonas Sandqvist klar för MFF

Jonas Sandqvist klar för MFF

Igår blev det klart att Malmö FF värvar Jonas Sandqvist från Landskrona Bois. Himmelriket ringde honom för att hälsa honom välkommen till klubben. Och naturligtvis för att ta reda på om han föredrar Depeche Mode eller Dire Straits.

Hej Jonas, välkommen till MFF. Hur känns det?
Tackar. Det känns jättebra. Det här ska bli roligt, tycker jag.

Om inget oförutsett händer så är du himmelsblå fyra år framåt.
Det stämmer, ja. Självklart siktar jag väl, precis som alla andra, på att bli utlandsproffs, men det är ingenting jag tänker på. Det här känns jätte-inspirerande att gå till en sån stor klubb som Malmö FF.

Hur ser du på konkurrensen med Asper?
Den är jag inte rädd för. Självklart vill jag spela, men det vill ju han också. Så konkurrens blir det ju förstås, men samtidigt är det bara utvecklande för en själv.

Rent generellt, är det bra med två förstamålvakter?
Det återstår att se. Det är något jag aldrig upplevt tidigare, så jag kan inte svara på det. Men det gäller att vara på tårna hela tiden, och som jag sa, så tror och hoppas jag att det bara är utvecklande för mig. Sen går det inte att tänka att man inte får göra misstag när man spelar för då får man inte spela nästa match. Det gäller bara att göra sitt bästa hela tiden och hoppas att det räcker.

Vad anser du själv vara dina starka sidor som målvakt?
Först och främst tycker jag om att dominera luftrummet och det tycker jag själv att jag är bra på. Sen är jag hyfsat reaktionssnabb också.

Är det något du särskilt behöver förbättra?
Det är väl i stort sett allting. Jag är inte så gammal så det är klart att jag har mycket kvar att lära. Och det hoppas jag få hjälp med i MFF.

Lyckas du i MFF blir du hjälte och hyllas av tiotusentals supportrar varje hemmamatch. Men efter några misstag kan det å andra sidan blåsa rätt rejält. Är du förberedd på de högre kraven som väntar dig?
Absolut. Jag hade aldrig bytt klubb och gått till MFF om jag inte vetat om och varit förberedd på att det kan vända fort. Det känns bara inspirerande, tycker jag.

Känner du någon i MFF sen tidigare?
Jon förstås. Han återvänder ju till Malmö nu. Och det är kul, för vi har blivit riktigt goda vänner. Sen känner jag Olof Persson och Daniel Andersson lite grand sen landslagslägret i januari. De är väl de enda, men jag tror inte det ska bli några problem att komma in i gänget.

Du kan väl berätta om din karriär i korthet.
Jag började spela i Borlunda när jag var 4 år.

Förlåt, Borlunda?
Inte konstigt du inte vet var det ligger. Det är ett litet samhälle utanför Eslöv.

Okey, jag fattar. Fortsätt.
Ja, alltså min karriär är inte så mycket att berätta om. Jag började som sagt spela i fyra-femårsåldern och när jag var 15 gick jag till Lunds BK. Där stannade jag ett år innan jag värvades till Landskrona. Och där har jag stannat tills nu.

Nu kommer frågan som jag vet att nästan alla vill ha ett svar på. Depeche Mode eller Dire Straits?
Dire Straits.

Men… Jaha, nu blev jag lite snopen och, eh... Men du ska känna dig välkommen till MFF ändå. Och lycka till.
Ha ha, tack så mycket.

Magnus Johansson2005-11-16 14:01:00

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?