Årsmöte i samförstånd.
På fredagskvällen avhölls Malmö FFs årsmöte på Hotell Ibis i Malmö. Mötet hölls i god samförståndsanda och under mötet fick medlemmarna information om föreningens ekonomi och de framåtskridande planerna på en ny fotbollsarena.
Malmö FFs årsmöte är en tilldragelse som genom åren sällan skapat stora rubriker eller bjudit på några saftiga skandaler. Fredagskvällen var inget undantag och Bengt Madsen i rollen av mötesordförande gick förhållandevis snabbt igenom den dagordning som tidigare skickats ut till medlemmarna.
I sitt inledningstal konstaterade Bengt Madsen att 2003 varit ett förhållandevis bra år ur sportslig synvinkel. Herrarnas tredjeplats och damlagets cupfinal var enligt Madsen goda resultat även om det missade cupguldet för damerna och den missade UEFA-cup-platsen för herrarna var rejäla besvikelser. Madsen påpekade också att han tyckte att herrarnas insatser under avslutningen av 2003 lämnade en hel del i övrigt att önska.
I Stadionfrågan sade Madsen att föreningen är inne i ett intensivt skede i planeringen av ett förslag om en ny renodlad fotbollsstadion. Madsen påpekade att det förslag som kommunen lagt fram inte på något sätt motsvarar det som MFF vill ha och behöver. Klubben samarbetar därför nu med kommunen, tilltänkta finansiärer och arkitekter för att inom kort lägga fram ett förslag på en ny arena på stadionområdet. Madsen hävdade att projektet kommer att kosta omkring en halv miljard kronor och att en ny arena kan stå färdig om tidigast 2,5 år. Då en ny arena med kommersiella ytor kräver ändringar i både stadsplanen och detaljplanen för området kan projektet fördröjas upp till ett år ifall kommunala beslut överklagas. I detta sammanhang kan tilläggas att MFF Support genom Sven Liljegren presenterade tre grundkrav för en ny fortbollsarena. Arenan ska byggas utan löparbanor, ha tak över samtliga läktare och ha en publikkapacitet på minst 25000 åskådare. Bengt Madsen föreslog att dessa krav även skulle antas av moderföreningen och årsmötet antog förslaget med acklamation.
När det gäller föreningens ekonomi kan i korthet rapporteras att styrelsen och den ekonomiansvarige Jarl Torstensson var påtagligt nöjda med föreningens ekonomi. Det poängterades att i underskottet för 2003 som uppgick till ca 18 milj kronor är de skattepåslag som ålagts föreningen inräknade och därmed har föreningens resultat egentligen förbättrats avsevärt i förhållande till 2002. Torstensson förklarade också att han kunde presentera ett trendbrott i MFFs ekonomi. Rörelseresultatet med spelarinköp borträknade har gått minus varje år sedan 1995. Under 2003 gick föreningen plus med 864000 kr om man räknar bort de utgifter man haft för spelarköp.
I styrelsen blev det små förändringar. Bengt Madsen omvaldes som ordförande. Styrelseledamöterna Krister Kristensen, Ingmar Erlandsson och Christer Persson fick också förnyat förtroende. Lennart Haglund hade för en dryg månad sedan meddelat att han pga av sitt arbete inom Föreningssparbanken inte längre kunde fortsätta i MFF-styrelsen. Till ny styrelseledamot valde årsmötet istället Håkan Jeppsson som är koncernchef för Bröderna Edstrand. Jeppsson har tidigare varit ordförande i pingisstyrelsen och beskrevs som en man med mycket stort MFF-hjärta. Sist men inte minst valdes Pontus Hansson om som suppleant i styrelsen. Bengt Madsen förklarade efter att valen avklarats att styrelsen var enig då den beslutat att utse John Abrahamsson, som varit styrelseledamot i föreningen sedan förra året, till vice ordförande i Malmö FF.
I slutet av mötet presenterades årets spelartrupp och Tom Prahl fick möjlighet att säga några ord om nyförvärven och lärlingarna. Prahl strödde lovord över lärlingarna och uttalade en förhoppning om att flera av de unga herrarna skulle komma att få spela allsvensk fotboll under 2004. Prahl sade att han tyckte sig ha tillgång till Sveriges bästa fotbollsspelare som spelar i Sverige. Prahl lovade att laget ska allt som står i dess makt för att ta det efterlängtade guldet men att spelarna behöver medlemmarnas och supportrarnas helhjärtade stöd för att gå iland med uppgiften.