Lagbanner
Träningsrapport från Heleneholm
Träning i skuggan av Heleneholmsverket, snart ett minne blott ?

Träningsrapport från Heleneholm

Så är MFF tillbaka i vardagslunken. Efter promenadsegern mot Lyngby i lördags inför 1500 blådårar under strålande sol är det åter dags för träning. Åter Heleneholm, åter kyla, åter blåst och Hans Grens myndiga stämma som hörs eka över planen.

Det känns tryggt. Mer och mer bekant för var dag. En tränare som pekar med hela handen, som talar med tydlig stämma och som spelarna verkar förstå. Det känns Prahlskt. Och Prahlskt gillar vi. 

Några spelare saknas idag. Anders Andersson, Guillermo Molins, Labinot Harbuzi och Edward Ofere, men inga allvarliga blessyrer utan mest säkerhetsåtgärder, enligt tränarparet. 

Efter en rad passningsövningar som i mångt och mycket går ut på att spelarna ska göra tydliga förflyttningar, utnyttja varandras rörelser, så blir det tvåmålsspel. 

Truppen delades upp enligt följande:

Röda: Garaca / Vinzents, Hansson, Gabriel, Järdler / Babis, Toivonen, Daniel, Aubynn / Skoog, Agon 

Svarta: Sankan / Anes, Dixon, Theo, Safari / Jiloan, Robin, Mr Rolle, Demir / Jonatan, Johan A

Det är bra spel. Framförallt bra positionsspel. Försvarsspelet i samtliga lagdelar imponerar med följden att det blir målsnålt. Men en liten läckerbit får jag, Rio-Sven och fyra, fem andra hobbytaktiker smaka på. Och självklart är det allas vår nya gullegris Agon Mehmeti som står för den. Efter ett anfall från det svarta laget ställer de röda om snabbt. Daniel Andersson driver framåt med bollen i hög fart och släpper ut till höger där Agon tar emot och på ganska långt avstånd får på ett stenhårt vristskott i bortre krysset. Ett tjusigt mål och jag märker att jag står där och applåderar lite tafatt. 

En delikatess. Och en tabbe. Tabben står Sankan för. Han får liksom hål i magen då han till synes enkelt ska skopa till sig en tillbakapass men lyckas klämma bollen genom sin kropp och i eget mål. Hoppas inte att den sätter sig på näthinnan. Men det tror jag inte.

Jag får tag på Guillermo Molins efter träning och frågar lite oroligt hur det är med honom.

- Jag har haft ont i knäet sedan pausvilan mot Lyngby, förklarar han. Jag och tränarna ville inte riskera något så jag vilar idag och kanske imorgon. 

Har du känt av det här tidigare?

- Jag hade riktigt ont i lördagskväll och igår, men det ska inte vara någon fara. Jag kommer att köra på som vanligt efter de här dagarna. Förra året skadade jag höger knä ganska illa, men det här är vänster, och nej, det är inget allvarligt.

Skönt. Molins ska ju få sitt stora genombrott i år.

Några extra rader om.... 

...Gabriel. Av alla spelare är Gabriel den som imponerat mest på mig här under försäsongen. Förutom att han har varit klockren i positionsspelet och obarmhärtigt bestämd och säker i sina beslut har han haft en särskild förmåga att rädda upp sitt lag i trängda situationer. Kanske behöver vi inget backtillskott ändå? Och kanske är det inte så självklart att Anders och Dixon är förstavalet som mittbackar? Idag gör Gabriel en fullkomligt formidabel brytning då han på en vacker lyftning från Jiloan med adress Jonatan luftakrobatiskt kommer emellan. Jonatan hade blvit helt friställd, men Gabriel räddar på ett omöjligt sätt. Jag vet att beskrivningen är dålig, men jag kommer inte på något bättre sätt att förklara det på. 

...Daniel Andersson som ständigt pratar, dirigerar och manar på sitt lag. Han ser allt mer naturlig ut i sin kaptensroll. Även om alla spelare jag pratat med alltid sett honom som lagets naturliga ledare, har han ju ifrågasatts från och till i supporterkretsar.

...Jocke Nilsson som efter en lång tids rehabtid nu är tillbaka i träning på allvar. Kul. Det måste ha varit jobbigt att inte få vara med från början. Kan tänka mig att man är ivrig att få visa upp sig. Men än finns tid att konkurrera om platsen bredvid Daniel. Den är vidöppen.

***

Vår GatorAid-insamling börjar närma sig smått fantastiska 10 000 kronor. Det kommer en ordentlig uppdatering i veckan. Vill du också skänka en slant? Bankgiro nr 207-3260 (bet mottagare Nils Byrfors)

***

I veckan bestäms vilka spelare som lånas ut. Ska bli spännande att se vilka. Jag tror på två utlåningar eller försäljningar. Jag tror det blir 2 gånger Daniel. Men ingen med efternamnet Andersson.

***

Det byggs två konstgräsplaner vid kansliet på stadionområdet. MFF kommer enligt rykten få full tillgång till den ena. Bye bye vackra Heleneholmsverket, men bra att all träning samlas kring ett och samma område.

Nils Byrfors2008-02-11 22:22:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?