Lagbanner
Johan Dahlin inf&ouml;r f&ouml;rsta tr&auml;ningen: <br> &#34;Det k&auml;nns b&auml;ttre i ryggen nu!&#34;
Johan Dahlin tar emot pris som årets spelare på MFF Supports Årsfest.

Johan Dahlin inför första träningen:
"Det känns bättre i ryggen nu!"

Himmelriket ringde upp Malmö FF:s målvakt Johan Dahlin för en pratstund inför årets första träning.

Han värvades till Malmö FF mitt under sommaren. Trots att han bara spelade tolv allsvenska matcher för Malmö FF under fjoråret blev han utsedd till årets spelare av fansen och fick mottaga pris för detta på MFF Supports Årsfest i november månad. Vi som var på plats på KB där festen gick av stapeln, kunde inte undgå att se hur glad och stolt han blev över att få gå upp på scenen och ta emot prispokalen.

- Det var otroligt stort att få den bemärkelsen, säger Malmö FF:s duktige målvakt Johan Dahlin.

Han blev en given publikfavorit på Malmö Stadion under 2009. Han visade upp ett spel mellan stolparna som fick en del av oss supportrar att drömma oss tillbaka till tider då målvaktslegendaren Janne Möller vaktade MFF:s mål. Under de tolv matcher Dahlin spelade för MFF under 2009 släppte han in totalt endast sex mål. Laget vann hela sju gånger, spelade oavgjort tre och förlorade bara vid två tillfällen. Han var genom sitt starka målvaktsspel en starkt bidragande anledning till lagets fina facit under höstsäsongen. 

Som ett bevis på sin fina säsong fick han i mitten av december besked om att han blivit uttagen till det svenska landslaget. I slutet av januari åker han, tillsammans med bland annat Daniel Larsson och Guillermo Molins från Malmö FF, till Arabiska halvön för att möta Oman och Syrien i två stycken landskamper.

- Det var väl lite oväntat eftersom jag varit skadad sista delen av säsongen. Men det känns otroligt roligt. Det är ju en anledningarna till att man spelar fotboll, att få vara med i landslaget och representera sitt land, säger han om uttagningen.

Landslagsdebuten avklarades för knappt ett år sedan när Sverige mötte USA på landslagets vinterturné förra året. Svenskarna förlorade matchen med 2-3 och i tidningarna dagen efter stod att läsa att Johan inte var nöjd med sin insats.

- Direkt efteråt när jag blev intervjuad så var jag väl inte sådär jättenöjd. Men när jag ser tillbaka så här i efterhand så är jag väl ganska nöjd ändå. Det var trots allt min landslagsdebut, jag var nervös och ville göra bra ifrån mig. Nu har jag fått ytterligare ett år på mig och hoppas kunna ta vara på chansen.

Efter en drygt månads lång semester, som han spenderat i Oslo samt hemstaden Trollhättan, är han nu tillbaka i Malmö igen. Han bor tillsammans med sin sambo och deras hund, av rasen portugisisk vattenhund, i en lägenhet vid Ribersborg. Han berättar att de funnit sig väl tillrätta och stortrivs i staden.

- Ska jag vara ärlig så tycker jag väl det är lite grått och trist just så här års, men på sommaren är det ju fantastiskt fint. Vi trivs jättebra och tycker det är hur mysigt som helst!

Under uppehållet har han tränat flitigt enligt det rehabiliteringsprogram som utformats för att stärka hans rygg. Han har en diskskada som han besväras av emellanåt och som gjorde att han fick avstå allsvenskt spel under ett par omgångar under hösten. På frågan hur det är med honom nu så svarar han så här;

- Det känns bättre nu. Jag håller på och kör mitt rehabprogram och hoppas att det inte ska vara några större problem framöver.

Malmö FF drar igång sin träning för året under måndagen. Johan ser fram emot att träffa lagkamraterna och att komma igång att träna igen. Traditionsenligt har man förlagt det första bollpasset till kvällstid så att många supportrar ska kunna närvara.

- Jag har hört att det brukar vara mycket folk på plats. Det gör det bara ännu roligare så det ser jag fram emot.

Innan vi avslutar vårt samtal så frågar jag Johan hur han ser på Malmö FF:s möjligheter i år. Föreningen fyller 100 år och för de flesta MFF:are är drömmen att få fira jubileet med medalj av ädlaste valör.

- Jag tycker att vi under fjoråret hade spelet som krävs för att nå en framskjuten placering. Kan vi behålla det spelet och bygga vidare på det vi hade ifjor så tror jag det kan bli riktigt bra. Det känns lite tidigt att börja prata om ett SM-guld, men det hade varit att sticka under stolen om jag sagt att jag inte trodde på det, för det gör jag absolut. Att vinna SM-guld var en av anledningarna till att jag valde Malmö, avslutar han. 


Helen Johansson2010-01-03 09:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?