Lagbanner
Agon räddade oavgjort
Agon slår in kvitteringsbollen bakom en uppgiven Dime Jankulovski

Agon räddade oavgjort

MFF dominerade men var ineffektiva - Känns det igen?

Malmö FF mötte GAIS på tisdagskvällen och jämfört med fiaskot mot Nordsjälland var det ett stort kliv i rätt riktning, även om man bara fick med sig en poäng efter 1-1.

Det började bra för di blåe på Gamla IP och man visade direkt vilka det är som skall dominera en match av det här slaget. Framförallt var kantspelet mycket piggt och såväl Guillermo Molins till höger som Jeff Aubynn till vänster kom runt vid ett flertal tillfällen. Inte minst såg Jeff återigen bra ut och han hade flera riktigt fina inlägg, som dock inte kunde förvaltas av anfallsduon Daniel Larsson och Eddie Ofere.

Absolut bästa chansen i första halvlek fick Larsson när Jeff hittade in till honom. Vår blixtsnabbe anfallare ryckte sig loss, rundade DIme Jankulovski men avslutade svagt och slog bollen utanför. Fin prestation innan dock - både av Larsson själv och av Jeff.
Halvlekens näst bästa chans fick Jeff när han fick bollen i straffområdet, men han tog lite för god tid på sig och en GAIS-back hann mellan. 
Rent allmänt dominerade MFF, men främst kunde man glädjas åt ett mycket stabilt försvarsspel där Daniel Andersson och Markus Halsti var kuggarna som mittbackar. Såg mycket stabilt ut.

0-0 trots allt efter 45 minuter som, trots stundtals fint spel, inte kommer att gå till historien direkt. Däremot inträffade tyvärr en incident som kan få effekter på säsongen. Strax före pausvilan tvingades nämligen Ofere utgå med smärtor i ljumsken, och efter matchen lät inte Rolle Nilsson särskilt positivt i intervjun med Sydsvenskan. I dagsläget är det dock för tidigt att dra några slutsatser kring hur länge Ofere blir borta, men vi ska nog inte räkna med att han spelar nere i Malaga.

In i stället för Eddie kom Wilton Figueiredo och efter en inledande kvart utan att något lag kunde imponera särskilt mycket var det just Wilton som låg bakom det mesta i MFF:s väg därefter. Bland annat bjöd han på ett lysande individuellt nummer där han snurrade bort tre GAIS-spelare innan han chippade bollen över Dime Jankulovski - tyvärr inte bättre än att bollen kunde rensas undan dock. Wilton blandade vissa bollkära sekvenser med riktigt fina prestationer där han visade att han utan tvivel kan vara en stor tillgång. Något märkligt är kanske att Wilton egentligen inte kom igång förrän efter han fått en smäll mot huvudet. Vad det innebär får andra fundering kring.

Spelmässigt var dominansen i andra halvlek egentligen betydligt större än i första, men så med en kvart kvar chockade GAIS och satte 1-0 genom Björn Andersson sedan Markus Halsti gjort sitt enda misstag i matchen. Rent allmänt var det dock ett passivt spel i MFF hela spelsekvensen och mittfältet såg ut att stanna upp vid en potentiell frisparksavblåsning som dock aldrig kom.

Malmö såg ut att gå mot andra raka förlusten men räddades av Jonas Lundén och Agon Mehmeti. Lundén (som alltså inte spelar i MFF) slog en perfekt passning fram (eller bak, beroende på hur man ser det) till Mehmeti som ännu en gång visade vilken måltjuv han är. Ledsen Agon, men återigen visar du hur bra och viktig du är som inhoppare.

1-1 blev det i en match som väl egentligen var en kopia på matcherna mot GAIS i fjol. Förhållandevis stor dominans, ineffektivtet för MFF och motsatsen för GAIS.

--------------------------
Gillar egentligen inte att ge spelarbetyg på en match jag sett via datorn, men rent allmänt tycker jag att Jeff, Halsti och Wilton imponerade och såg bra ut.

--------------------------
Frågan är vem som tar öppningen om nu Eddie är allvarligt skadad. Wilton som spelade bra eller Agon som gjorde målet?

--------------------------
Noteras bör kanske att Wanderson inte spelade i GAIS. Inte heller Pär Ericsson eller Mattias Lindström, som båda flyttat. De tre offensiva stjärnorna från i fjol är alltså borta och vi lyckas ändå inte vinna  - Ja... det känns kanske inte så bra egentligen.

--------------------------
Daniel Andersson och Halsti? Det såg helt ok ut och det kan nog bli bra med Daniel där nere i backlinjen.
Just nu känns det dock som om det står mellan Daniel och Sudic - Halsti spelar riktigt bra just nu och är bäste mittback i mina ögon för tillfället.

--------------------------
Nåväl - Är det något man lärt sig från tidigare försäsonger är det väl egentligen att man inte kan lära sig någonting.

--------------------------
Nu väntar matcher nere i Spanien i stället på riktigt gräs och då kanske vi kan få ordning på offensiven igen.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2010-02-09 22:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?