Lagbanner
Sex och Jävligt offside: Flyttande fystränare och filmande fransos
Didn´t they tell you, John? If you have seen Malmoe, you have seen the world...

Sex och Jävligt offside: Flyttande fystränare och filmande fransos

Sommar, speluppehåll och ett visst världsmästerskap präglar veckans summering. Ny onsdag, ny lista.

John Phillips (NY)
Nyheten om att fystränaren lämnar klubben för ett spännande äventyr i Dubai är i sig ingen god nyhet. Tvärtom. JP har varit uppskattad från alla håll sedan hans första dag i Malmö FF. Listan vill tacka för tiden som varit och önskar den brittiske gentlemannen lycka till i framtiden och välkommen åter!

Looking for Eric (NY)
Ett filmtips för alla som börjar bli mätta på VM, men inte riktigt klarar av att klippa banden. Forne storstjärnan Eric Cantona, i rollen som sig själv, agerar mentor och låtsaskompis åt en engelsman vars liv är på väg utför. Fransmannens vuvuzelaliknande tolkning av Marseljäsen är hundra gånger så minnesvärt som Frankrikes insats i årets världsmästerskap.

Silly Season (3)
Har i veckan mest handlat om Ofere som uppges vara på väg till Belgien och Robert Åhman-Persson som placerats både i Trelleborg och AIK. Desto mer glädjande då att testspelande brassen Hernan Vidal de Sousa gjorde mål mot Elfsborg. 


Galenskaparna
(NY)
Nej, inte det västgötska humorsällskapet. Det finns de som trots att de sitter på de mest prestigefyllda jobben i världen klarar av att strunta i alla former av diplomati och medieträning. Det är på något sätt imponerande. Listan tar sitt ansvar och riktar ett tack till herrar som Maradona och Raymond Domenech för att de ställer upp och skänker underhållning till folket. Kanske inte medvetet, men ändå.

Vuvuzelan (6)
Någonting har hänt. Fortfarande är motståndet massivt och utbrett hos fotbollspuritaner, men en viss skillnad börjar märkas i attityden. Senaste veckan har fans mest rasat över matchavgörande filmningar och alltfler VM-spelare skyller sina misslyckanden på den oberäkneliga mästerskapsbollen istället för att lägga skulden på plasttutorna. Fotbollsbloggare erkänner på nätet att de har skaffat sig egna vuvuzelor (inte på riktigt, bara som en kul grej, lite ironiskt sådär…). Vart ska detta sluta?

Helsingborgs IF vill ta det säkra före det osäkra och förbjuda leksakstrumpeterna. Man vill inte ha sådant oväsen på sina läktare. Detta spär ju förstås på de redan ihärdiga ryktena om kommunens hemliga plan, att Olympia ska bli världens första kombinerade fotbollsarena/bibliotek.

Fläderblomssaft (NY)
Har en sällsynt förmåga att dyka upp på Listan så här års. Totalt bortglömd under vinterhalvåret men kommer till sin fulla rätt en tidig sommarkväll. Som den är, med en isbit eller möjligen en skvätt gin. Bästa törstsläckaren som är både enklare än iste och vuxnare än läsk. 


Jag ska erkänna att jag är en av alla de som slentrianmässigt alltid säger att MFF ska satsa på Svenska Cupen och kritiserar laget när de åker ut i en av de tidiga omgångarna. Allt som kan vinnas är värt att försöka vinna, typ. Men jag ska också erkänna att det när det kommer till kritan så brukar jag inte vara särskit engagerad när det väl är dags för match. Den inhemska cupen känns inte alls lika intressant som serien. Konstigt egentligen, eftersom forumfans snackar om turneringen och tränare och spelare sänder ut budskap om att cupen ska prioriteras. Ändå behåller Svenska Cupen sin smurfstatus, år efter år.

Kanske är det dags för förbundet att se över organisationen och marknadsföringen? Som det är nu är det svårt att ta på allvar, när det tar veckor för att få reda på både nästa spelplats och matchdatum. Inte konstigt om de klubbar som föredrar att satsa med framförhållning väljer bort cupen. Inte heller är det då konstigt om supportrarna slutar bry sig. Vakna, SvFF!

John Börén2010-06-23 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?