Lagbanner
5 snabba GAIS - Malmö FF: Långsamt och ofarligt
Det var en bedrövlig insats ikväll igen...

5 snabba GAIS - Malmö FF: Långsamt och ofarligt

MFF med entourage reste till Göteborg för att ta sig an Göteborgs Atlet- & idrottssällskap (GAIS) på Gamla Ullevi. Rydström mönstrade fyra ändringar i startelvan jämfört med senast mot AIK och startade med Botheim ensam på topp. Det gick sådär i en match som i stora drag var en copy-paste på 0-0-matchen mot AIK i söndags. 

Ofarligt framåt
Vi såg det redan mot AIK och det bekräftades idag igen - just nu är vi ganska (väldigt) ofarliga framåt. Utan både Nanasi och Christiansen som kreativ playmaker har vi ingen annan som fyller denna roll. Varken Oliver Berg eller Otto Rosengren är i närheten av att vara kreativa för att göra skillnad. Dessutom var tempot i vårt spel och våra passningar alldeles för långsamt för att vi skulle hota nämnvärt. 

Stabilt bakåt
Återigen var försvaret den bästa lagdelen, även om vi släppte till ett offsidemål i första (plus ett i andra) och en del andra farliga lägen. Gais var bra men vi höll dem till ett fåtal farliga lägen. Dessutom fick Friedrich göra en kanonräddning på jätteskottet i 63:e minuten. Och några till. Bra där igen Ricardo. 

Varför starta Taha Ali?
Taha Ali är en fantastisk tekniker och dribbler, som kommer med mycket speed, men 99 gånger av 100 händer det inget farligt. Det är bättre att låta honom vara avbytare och ta in honom en bit in i andra halvlek. Då börjar motståndarna bli trötta och Tahas dribblingar får oftast bättre effekt. 

Vad har hänt?
Spelet har stagnerat, tempot är lägre, vi gör färre mål när våra forwards är iskalla, vi tvekar, stannar upp och vänder hem i mycket större utsträckning än i våras etc etc etc. 
Det är samma samma som förra året faktiskt - en fantastisk vårsäsong då vi spelade bländande de första tio matcherna, för att sedan bli klart sämre.
Trots detta leder vi Allsvenskan med tio poäng och spelar EL-ligaspel. Lite förvirrad blir man allt. 

0-0 igen
Det bästa med matchen var att vi inte släppte in något mål, eller förlorade, eller att någon blev skadad, och att vi trots allt tog en poäng. Det sämsta att vi inte gjorde mål och vann. Det känns som en förlust och kan bara beskrivas med ett ord. MÖG!
Fast Gais var bra. Men det ska vi klara av. 

På söndag är det match igen - BK Häcken hemma kl 1630 på stadion.

Sarr vi!

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2024-09-18 20:54:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?